A fejlövésről

Saving the Climate @ the Speed of LightAmikor 2006 végén elindult ez a blog, egyfajta személyes-szakmai felület volt.
Akkor még az EU Lisszaboni Stratégiájáról, jóléti és információs társadalomról beszéltünk. Már akkor is téma volt szakmai körökben az éghajlatváltozás, a fajok pusztulása, az élhető területek csökkenése, az éhezés, szegénység, stb. Az  ENSZ 2015-ben elfogadott fenntartható fejlődés célok talán  nagyobb ismertségnek örvendenek, mint az ezt megelőző agendák, jelentések, de még mindig nem annyira átütőek, mint amekkorák a problémák maguk.

2020-ban arra vállalkoztunk, hogy szakmai hátterünkkel ezen a blogon különböző véleményeket, posztokat írjunk meg, mostmár a Planet Fanatics’ Network tagjaiként. A blog szerzői a Planetfanatikusok, Szomkat, Melinda és Nándi, illetve a gyakornok kollégáink.

Ezen a szellemi játszóterünkön a fenntarthatóság hármas pillére köré csoportosítjuk a témákat, mint föld (környezet), ember (tárdsadalom) és gazdaság.
Az ajánlóban olyan dolgokat teszünk közzé, amiket szakmailag mi is támogatunk.
Az Inno/tech kategóirában fenntarthatósághoz kapcsolódó innovációs és/vagy technológiai újdonságokról mesélünk.
Megélés kategóriában a személyesebb, de még mindig szakmai dolgokat osztjuk meg, kicsit szubjektívebben, mint általában.
A külön-vélemény rovatban egyrészt olyan bejegyzések jelennek meg, melyeket nem mi írtunk, hanem olyan szakértők, akiknek adunk a véleményére, másrészt interjúkat készítünk olyan emberekkel, akiket emberileg és szakmailag nagyra tartunk.
Az élet-módinak keresztelt menüben életmód tanácsokat osztunk meg, természetesen olyanokat, melyek a fenntartható fejlődést támogatják.

A bejegyzéseket ér véleményezni. Nem kell egyetértenünk mindenben, de fontos, hogy kellő tisztelettel tegyük úgy emberileg, mint szakmailag. Ér megosztani a posztokat és hivatkozni rájuk. Azért írunk, mert fontosnak tartjuk, hogy a mi fejlövésünk a fenntarthatóságról minél több embert eltaláljon ;)

Leave a Comment