Nem kategorizált

Fülelj, hátha eltalál!


Új év, új kihívások… HOLNAPUTÁN!
Ajánlatom a Számodra: radiocafé 98.6. Csütörtökönként 20h-21h között. Ekkor új dimenziókon támadunk. Ha ragaszkodsz az Internethez, és/vagy nem Budapest 60 km-es vonzáskörzetén belül tartózkodsz, akkor hallgasd a neten.
A műsorelőzetest eleinte itt közlöm, később pedig majd csinálunk neki egy szép kis oldalt.

Tehát:
holnapután – földközpontú magazin
csütörtök (20:00-21:00)

műsorismertető:
a holnapután egy, a magyar médiában előzmények nélküli kísérlet arra, hogy a napjainkban oly divatos klímaváltozás illetve globalizálódó gazdasági növekedés és ezek környezeti, valamint társadalmi hatásai témakörben vizsgálódjon, valamint a fenntartható fejlődés elmélete alapján és a technológiai fejlesztések ismertetésével érthetővé tegye az országok, vállalatok és mindannyiunk felelősségét. a fenntartható fejlődés leegyszerűsítve a társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi érdekek harmonizációja. a kérdés, hogy mi történik holnap és azután. lesz-e élet a földön, és ha igen velünk, vagy nélkülünk? milyen bolygót örökölnek tőlünk az unokáink?

tehát a környezet, a gazdaság és a társadalom egyetlen rendszerben, hogy a jövő generációknak is maradjon valami… globális felmelegedés, fenntartható fejlődés, egyenlő esélyek, fair trade, felelős vállalatirányítás, éghajlatváltozás, biológiai sokféleség, ökológiai lábnyom, globalizáció, szegénység, etika, felelős befektetés, környezetbarát technológia, fogyasztói társadalom… és még rengeteg téma, ami a jövőnket érinti.

mert a hagyományos állampolgári hozzáállás elmaradott gondolkodásmód, meg kell birkóznunk a felelősséggel, el kell mozdulnunk pl. a hagyományos környezetvédő szemléleten egy parányit túlmutató, a jövő gazdasági technológiái felé vezető gondolkodás felé… hogy földi létünk természeti, gazdasági és társadalmi fejlődése még hosszú időre fenntartható maradjon.

minden csütörtökön 20h és 21h között három műsorvezető beszélget szakértő vendégeivel az emberiség fejlődésének fenntarthatóságáról, sok-sok kapcsolódó témáról, valamint a jövőt meghatározó kérdésekről és válaszokról. nyíltan és közérthetően tehát a jelenről – a jövő érdekében. ami még lesz: a műsor elején jelentkező trendwatch-ban a világ aktuális híreit latolgatjuk.

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment