Nem kategorizált

Fodor lenne a környezetvédelmi miniszter?

Az index értesülései szerint Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter akar lenni.

A hír szerint egy hétig gondolkozott a hogyan továbbról Fodor Gábor, majd élt a felajánlott lehetőséggel, és választott. Koalíciós körökből származó információik szerint környezetvédelmi miniszterként folytatja pályáját.

Egy héttel az SZDSZ-es tisztújítás után meghozta döntését Fodor Gábor, hogy miként folytatná politikai karrierjét, miután néhány szavazattal vereséget szenvedett Kóka Jánostól a pártelnökségért való versenyben. Koaíciós körökből származó információk szerint ő válthatja majd a környezetvédelmi és vízügyi minisztérium élén Persányi Miklóst. A jelenlegi tárcavezetőről hónapok óta rebesgetik, hogy szívesen távozna posztjáról, és például Magyarország indiai nagyköveteként folytatná pályáját.

Fodor számára ugyanakkor számos buktatót is rejthet a feladat, hiszen viszonylag gyorsan kellene beletanulnia egy teljesen új feladatkörbe, ami amúgy nem áll távol személyiségétől. Mégis nagy kihívás lehet, hiszen ezzel egy utolsó utáni lehetőséget kapna a bizonyításra, jövőbeni politikai karrierjét teljes mértékben az ottani tevékenysége határozná meg.

Ráadásul a források szerint a környezetvédelmi tárca vezetése nem egy hálás szerep. Egyrészt nem kap annyi költségvetési pénzt, hogy látványos eredményeket lehessen ezen a területen elérni. Másrészt viszont könnyű látványos pr-akciókat csinálni, azonban ezeket a civilek azonnal ízekre szednék.

Az index úgy tudja, hogy csütörtökön, a párt ügyvivői testületi ülésén tehetnek majd pontot Fodor pozíciókeresésének a végére.

(forrás: index)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment