Ajánló

Live Earth koncert a klímavédelemért

Red Hot Chili PeppersJúlius 7-én a londoni Wembley Stadionban ‘Live Earth’ nevű koncerttel hívják fel a szervezők a klímaváltozásra a figyelmet. A Live Aid-re emlékeztető gigantikus esemény egyik főszervezője az egykori amerikai alelnök, Al Gore, aki reméli, hogy több milliárd nézője lesz a koncerteknek, ami követhető lesz a LiveEarth.MSN.com – on és az NBC is közvetíti. A jegyekből származó bevétel három környezetvédelmi alapítvány számláját gyarapítja majd.

A londoni stadionban összesen tizenhét előadó lép fel:

BEASTIE BOYS
BLACK EYED PEAS
BLOC PARTY
CORINNE BAILEY RAE
DAMIEN RICE
DAVID GRAY
DURAN DURAN
FOO FIGHTERS
GENESIS
JAMES BLUNT
JOHN LEGEND
KEANE
MADONNA
PAOLO NUTINI
RAZORLIGHT
RED HOT CHILI PEPPERS
SNOW PATROL

A brit főváros és az Egyesült Államok mellett párhuzamosan Sydney – Aussie Stadion; Rio de Janeiro – Copacabana Beach; Johannesburg – Cradle of Human Kind; Tokyo – Tokyo Stadion; és Shanghai ad helyet az eseménynek.
Az Egyesült Államok koncertjén fellépők:

AFI
AKON
ALICIA KEYS
BON JOVI
DAVE MATTHEWS BAND
FALL OUT BOY
JOHN MAYER
KANYE WEST
KELLY CLARKSON
KT TUNSTALL
LUDACRIS
MELISSA ETHERIDGE
RIHANNA
ROGER WATERS
SHERYL CROW
SMASHING PUMPKINS
THE POLICE

Jegyinformáció a Live Earth oldalán. A jegyár az angol koncertre 55 GBP.

(forrás: Live Earth)

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

  • Az érem másik oldala (courtesy of Index):
    http://href.hu/x/2k0l
    http://index.hu/politika/kulfold/inconvinient/
    (inconvenient, de hát másoltam a linket)

    Igaziból az ehhez hasonlókra mondtam, hogy látványos, de nem sokat ér, hosszú távú hatása szinte zéró. Másfelől persze szórakozni is kell valahogy, szóval annyira a „sötétzöldekkel” sem érzek együtt, akik szerint már az ember puszta léte is környezetszennyezés. A szokásos „ez nem fekete/fehér”-problematika. De ez megint több lenne, mint egy komment terjedelme ;)

  • Szia Kukac! Jó, hogy ismét köztünk! :)
    Ezek a linkek most egy olyan folyamot indítottak el bennem, hogy csak na. Viszont most rohannom kell a holnaputánba, és nem tudom, mikor lesz időm végig írni mindent… Igyekszem! Te pedig nyugodtan írjál többet, mint egy komment terjedelme… pl. több kommentbe szedheted. Engem nem zavar. Sőt! :)

  • Nnnnnnnnnnnnnnna, szóval kicsit higgadtabban, nem rohanvást egyik helyről a másikra, megpróbálom összeszedni a bennem keltett emóciókat és gondolatokat a két belinkelt cikk kapcsán.

    1. Live Earth koncert kontra nem elég „zöld”
    Azt hiszem, az leszögezhető, hogy a környezetvédelemnek úgy általában rémes a kommunikációja. Tanulmányok, konferenciák, tanfolyamok (a green washingot nem is említetve) és néha egy-egy felkapott téma, amit a média agyon hajhász, és az ember már inkább nem is figyel oda, mert a ló tulsó oldalát érzi, és mert megérteni úgyse tudja.
    Ez a koncert nem kizárólag a helyszínen élvezhető, hanem a neten keresztül is; és bár a G8 mellett párhuzamosan rendezett Live Aid koncertekről itthon keveset lehetett hallani – én éppen Dániában voltam, ezért tudom – tőlünk nyugatra tele volt a média, Hard Rock Café vele és az üzenetekkel. Ha az üzenetet ennek árán juttatják el több mint 2 milliárd emberhez, a bevételt arra fordítják, hogy az arra érdemes és ezért ténylegesen tevő szervezetek tehessenek valamit, akkor szerintem megéri. Hogy a több száz táncos és a helyszíni látogatók hogyan jutnak el a koncertre és mekkora a hatása nem tudom. Nem mondom, hogy nem fontos. De most komolyan: ez a tényező a legfontosoabb pár milliárd ember befolyásolása esetén? Tegyük még azt is hozzá, hogy a hírességek jó útra terelése mekkora hatással van a rajongókra. És miért ne történhetne ez meg?

    2. Al Gore és a róla szóló ellen-cikkek: elsősorban szerintem a filmet kellene megnézni. Persze hogyha valaki híres, és tesz valami jót, ami ráadásul az amerikai elnök véleményével szemben áll, akkor elő kell venni és találni kell valamit. (Az ember már csak ilyen) Tudom, tudom, „bort iszik és vizet prédikál”. De szeretném tudni, hogy ezt ki állítja, és bizonyítja. Én már ott tartok, hogy nem feltétlenül hiszem el a ki hogy él, ki mit csinált és miért híreket. És ha még így is lenne, amit egyébként nem feltétlenül hiszek el, és nem feltétlenül látom, hogy az ok-okozati viszonyok feltártak, akkor is meg lehetne nézni a film értékét és szándékát szemben az ilyen cikkek értékével és szándékával.

    Hát, nem fehér és fekete ez a téma, az biztos… Remélem, ettől nem valami fanatikus Al Gore rajongónak nézel, és nem fojtottam beléd a véleményedet, mert tényleg nem ez a szándékom. Legyünk kritikusak, vitatkozzunk, csak az értéket ne hagyjuk figyelmen kívül. Szerintem.

Leave a Comment