Nem kategorizált

GRI G3 szerint jelent a Magyar Telekom

GRI A legújabb, nemzetközi GRI G3 irányelveknek megfelelő Fenntarthatósági Jelentést adott ki a Magyar Telekom a 2006-os tevékenységeiről és eredményeiről.

A Magyar Telekom hat éve dokumentálja jelentésekben a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés érdekében tett erőfeszítéseit, eredményeit.
A 2006-ban bevezetett GRI G3 (harmadik generációs nemzetközi jelentéskészítési irányelv) az egyik legszigorúbb és legkorszerűbb szempontrendszer, ami alapján a világ nagyvállalatai készítik fenntarthatósági jelentéseiket.

Az irányelv és a benne lévő indikátorok célja, hogy a különböző cégek könnyen összehasonlíthatóvá váljanak fenntarthatósági teljesítményük értékelésében. A jelentés B+ minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy majdnem az összes indikátorról szól, és független harmadik fél minősítette.

Az interneten a jelentés mindenki számára elérhető, ezzel is népszerűsítve az infokommunikáció környezeti előnyeit.

(További információ: Magyar Telekom)

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

  • Minap levelet hozott a Posta a T-Com-tól. Nem is akármilyet, hanem ajánlott tértivevényes(!) levelet. Vagyis csak szeretett volna hozni, de mivel hétköznap, munkaidőben éppen dolgoztam, ebből kifolyólag nem tartózkodtam otthon. Tehát kis értesítő papirka landolt a postaládámban. Nincs mit tenni, hajrá a központi postára (természetesen kocsival, hogy ne tartson háromnegyed óránál tovább, és hogy még a 6 órai zárás előtt átvehessem a valószínűleg rendkívül fontos küldeményt. Átvettem.
    Szóval: 1 lap nyomtatása 2 színnel cc. 5 Ft
    boríték cc. 15 Ft
    borítékolás cc. 5 Ft
    ajánlott tértivevény cc. 200 Ft
    Összesen cc. 240 Ft. Ez az alap. Ehhez jön a postás bácsi munkaideje, de ezzel ugye nem számolunk, mivel az úgyis jön :-)
    Nekem ráment egy órám (rezsióradíj ?). 3 dl benzint elpöfögtem (100 Ft).
    És akkor még nem számoltuk az elpusztult idegsejteket és azok értékét melyeket a „levél” felbontása után elveszítettem.

    Ja! Mi volt az ajánlott tértivevényes levél tartalma? Egy szórólapon (mert az) értesítenek, hogy egyéves hűségszerződésem hamarosan (majd decemberben) lejár… Ezen kívül még némi nyáladzás (örömmel és változatlanul és reméljük, stb.) aláírás: ügyfélszolgálat. Köszönöm szépen!

    telefon, sms, e-mail……….? Nesze neked infokommunikáció vagy mi!

    Hol is olvastam az alábbiakat:
    „Szolgáltatásaink fejlesztése során törekszünk az energia és más erőforrások felhasználásának csökkentésére, a termékek környezeti elemzésére és a pozitív környezeti hatások bizonyítására, kommunikálására.”

    Hozzászóltam elsőként! :-) Gekko

  • Teljesen megértem, és még azt is el tudom képzelni, hogy jogos a kritikád. Több millió ügyfél esetén, gondolom, hogy nem egyszerű mindenki igényének megfelelni, és a szándék mögött megbújhatnak olyan igények, amelyek a dematerializációt megakadályozzák. Van itt pár kérdés, ami azért felmerült bennem:
    – Te ugye, a távszámlát veszed igénybe?
    – Ugye, a T-Comnál megvan a hivatalos kapcsolatra használható e-mail címed?
    – Ugye, a T-Com ügyfélszolgálatnak is jelezted ezt a kritikát? Ugye, e-mailben?
    – A fenntarthatósági jelentés kapcsán is fogom az adást, de ott is van ám egy e-mail cím: fenntarthatosag@telekom.hu
    Ez a blog nem hivatalos lapja semmilyen itt megjelenő vállalatnak, ld. ehhez a Kapcsolat menüpontot is.
    A fentiektől eltekintve egyetértünk. Csak abban nem, hogy itt intéződjenek az ilyen dolgok :)

  • Fel sem merült bennem, hogy „itt intéződjenek az ilyen dolgok”!
    Csak jeleztem…! Mert véletlenül éppen akkor olvastam el ezt a topikot amely, ha jól értettem a T-Com fenntartható fejlődés érdekében tett „erőfeszítéseiről” szól.

    Úgy gondoltam, hogy ez több tízezer ügyfelet is érinthet.

    Távszámláról még nem hallottam, erről nem érkezett ajánlott szórólap :-) (De most megnézem milyen lehetőségeket rejt. Köszi!)

    A kritika folyamatban van a T-com-nál. (Bocs, hogy itt vezettem le a gőzt, de azért megértheted egy ilyen küldemény után egy ilyen cikket olvasni…!)

    E-mail címemet ismerik, sőt, a telszámomat is! :-)

    P. G.

  • :) ok, amíg nincs időm „gőzlevezető” blogot csinálni – nevetni fogsz, de gondolkoztam hasonlón – addig levezetheted itt is.

Leave a Comment