Nem kategorizált

Karácsonyi furcsaság

katica modellkedik a papírlapon Ma igen meglepődtem, amikor délután az utolsó simításokat végeztem a munkámon, és egy kétpettyes katicabogarat (Adalia bipunctata) pillantottam meg az asztalon. Mi sem természetesebb, hogy december 24-én, amikor kint legalább -4 °C van, az én 4. emeleti lakásomban egy katicabogár flangál fel, s alá! Nagyon kis helyes jószág volt. A notebookommal is megismerkedett, és megvárt amíg én nem voltam itthon. Hűségesen vigyázott a notimra késő estig. Most per pillanat nem tudom hol van, de remélem talál magának egy jó kis búvóhelyet tavaszig, és remélem, hogy az nem a szőnyegen lesz. Gondoltam, hogy ha ezt elmesélem, akkor többen azt gondoljátok majd, hogy megőrültem, ezért készítettem róla képet is. És bár nincs rajta dátum, de tényleg ma volt!
gyorsabb, mint a microsoft barátkozás a notival megúnta a modellkedést

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

  • Nálam szinte minden évben szokott lenni egy, nem olyan meglepő történet ez :)
    Idén is jött egy, de mindig veszélyes övezetet nézett ki magának, úgyhogy beletettem egy jó meleg sálba, egy cetlire ráírtam, hogy vigyázat katica inside, és a sarokba tettem, úgyhogy most ott alszik :)
    A katicák át szokták vészelni a telet természetes körülmények között? Mert ha igen, lehet, hogy csak alacsony hőmérsékleten működik, hogy az életfolyamataik lelassuljanak, és félek, a szobában ez nem megy és esetleg éhenhal… Tud erről valaki valamit?
    Fenntarthatóbb új évet!

  • Igen, védett helyen (pl. fák kérge alatt) szoktak áttelelni, úgyhogy lehet, hogy nem kellene betakarni ;)
    Miután levéltetvekkel táplálkoznak, szerintem a szobanövények közelében biztos nem halnak éhen.

Leave a Comment