Ajánló

holnapután – klímavédelem a hétköznapokban

lhallgasd online!

holnapután – földközpontú magazin
február 14. (csütörtök) 20-21h
LII. adás – hallgasd meg felvételről
téma: hogyan tud beépülni a klímavédelem a hétköznapjainkba? klímafogadalmak és egy most készülő program: Vegyél vissza!

vendégek:

program:

  • témázás
    • mi az oka, hogy még mindig klímavédelmi tudatosító kampányok indulnak?
    • WWF klímafogadalomért elsősegélycsomag
    • látszik valami hatás?
    • Vegyél vissza! – honnan a gondolat? mi a cél?
    • Kellemetlen igazság, Utolsó óra, Live Earth koncert… hatásuk?
    • miért vállaltátok ezt a programot? mi volt a motivációtok?
    • miért vállalták a cégek? lesznek–e társadalmi szervezetek benne?
    • hogyan, mit tehetnek azok, akik tenni akarnak? hogyan, mivel csatlakozhatnak a programhoz?
  • tegyél klímafogadalmat, és a műsor végén lehet, hogy Téged sorsolunk ki, Te kapod az elsősegély csomagot! további infó itt

ha lemaradtál, innen meghallgathatod a műsort zenék nélkül:
[podcast]http://www.fenntarthatofejloves.net/other/2008-02-14.mp3[/podcast]

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

  • vegyelvissza.hu otletek

    1. KIK VAGYUNK MENÜBE: VIP nevek felsorolása, pl. A Budapest Klub magyar tagjai, alapítója László Ervin, Marton Éva, Göncz Árpád
    nem VIP tagok email adatbázis létrehozása, fórumok, összefogás elősegítése. Pl. Az Iwiwen 133ezren bejelolték, h „A Föld bolygó megóvása” klubhoz tartozzon. Szükség van egy tömegbázisra, s a tagok ismerjék egymás lakóhelyét, emailcímét, akik egy közös célért vesznek vissza

    2. VEGYÉL RÉSZT
    – Szívesen szavaznék egy független országgyűlési képviselő jelöltrere, s remélem a 133ezer ember is, aki kötelezettséget vállalna a „vegyél vissza” programért, s napi emailt küldene nekünk munkájáról.

    – Szívesen küldöznék ismeretanyagokat delegálnék tagnak ismerőseimet ha lenne egy jó program, pl. faültetés

    -Szívesen olvasnám, hogy ki miből vett vissza, főleg ha VIP-ről van szó. Még akár divattá is válhat a „vegyél vissza” Vajon hogy néz ma egy átlagember egy állatszőrmebundás dívára?

    -Viszont gyomorgörcsöt kapok s
    az olyan apró dolgoktól hogy húzd ki a dugót éjszakára, ez írodjon az általános iskolásoknak…

    -Inkább olyasmit olvasnék, hogy tagadjuk meg 100ezren a kommunális adó fizetését figyelemfelkeltés céljából, s csak jelentős késéssel rendezzük számlánkat. Hívjuk fel az önkormányzat figyelmét, hogy ez a fizetési forma elavult, nem ösztönöz senkit a szeméttermelés visszafogására.
    Rövidtávon persze sok embernek ez is ellenérdeke, velük meg értetnünk amit ők is szeretnének: unokáink ökonómiai biztonságát. A szemét előállítója fizesse a kommunális adót. Az aki tejfölöspoharat készít, ill. importálja az agyoncsomagolt TV-t. Ők majd áthárítják ránk, mi meg dönthetünk, hogy becsomagolt drágább kütyüt veszünk-e, s mindjárt ösztönözve leszünk a kevesebb szemét megvásárlására. Sőt, aki vállalja hogy szelektál, az még pénzt is kaphatna!!!
    Pl. minden hétfőn körbejárna papírgyűjtő mérleges jármű, s fizetne kilónként…

    3.Bizonyítékok menü is kellene. Sok pénzember egyszerűen nem hisz a tudósoknak a klíma, gazdasági, társadalmi közelgő káosz veszélyt illetően. Máskor is voltak 40 fokok, klímaváltozások, sőt jégsapkák is tűntek már el… Hogyan ellenőrizzem, hogy mennyi a CO2 ppm-je, hogy mennyi volt, s hogy ez valóban nagy gondot okoz. Körülöttem mindenki füllent, sőt már a kalandozások idejében is átverősdi volt a divat: megfutamodtunk aztán nyilzápor…
    Nos szívesen fogadnék ilyen szkeptikusokkal, hogy a fogadástól 1 éven belül lesz egy meteorológiai rekord akár csak egy régióban…

  • Nem otlet, csak kerdes, mert az oldalrol nem latszik.
    Ki a celcsoport, mi a cel, Tudom, hallgattam a musort, hogy fiatalok, meg hetkoznapi cuccosok, de miben kulonbozik a tobbiektol, Lesznek kapcsolodas pontok mar letezo kezdemenyezesekkel, Pl Energiaklub Levegomunkacsoport, Zofi, vagy Vedegylet, stb. Szoval sokan vannak aki mar csinaljak. adatbanya is elegge jo a neten mar szakirodalombol. szoval aki hajlando 3 szonal tobbet olvasni az is tala rengeteg anyagot. ha kifejezetten a klimavedelemre oszpontosit, akkor hol amitol ez igazan elvalik? Milyen nyelvezet lesz? Attila az atfogobb koncepciozus mozgalmat tamogatja, de a fiatalok celcsoportkent lehet az elragott kapcsold le a lampat vonalat kell eloszor megfogja. Szoval egyenlore nem latom merre halad az oldal, igy nehez kommentelni, vagy otletet adni. Legyen ott visszajelzesi lehetoseg, es az ottani relevans szemelyek legyenek peldamutatoak, mint akar Novak peter. Budapest Klubos Emberek igazan messziek. Laszlo Ervin sok jot irt es mondott, de a mindennapjainkban tavol van tolunk, nem latjuk mikent el, sot akik nem ezen a kulturkoron mozognak azt sem tudjak ki o. Akkor miert lenne pelda. Na hat nem fosom tovab. ertitek, vagy ha nem akkor majd szoltok.
    T

  • Hali,
    Jók a commentek, köszi! Az oldal még fejlesztés alatt áll, de most pár dologra megpróbálok válaszolni.
    Célcsoport: 15-25 éves korosztály.
    Nyelvezet: ami őket megérinti (ez már legalább 2, mert úgy 18-tól elválnak).
    Vargate amit írtál a már meglévő kezdeményezésekről, az abszolút korrekt. Mi is ezt látjuk, ezért egy katalizátor szerepet szánunk ebben a célcsoportra hangolva. Azért nem tudom leírni, hogy kikkel, mert a megállapodás folyamata immáron 4 hónapja tart az NGO-kkal.
    A „kik” is a célcsoporthoz és a hitelességhez fog idomulni. Novák Péter benne van, és örülök, hogy hasonlóan vélekedünk róla :)
    A visszejelzésben is nagyon egyetértünk – remélem, megvalósul. Erről még folynak viták.
    Köszönet!
    szomkat

  • Sziasztok!

    MÁR LÉTEZIK MEGOLDÁS GÉPJÁRMŰVEINK KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁSÁNAK CSÖKKENTÉSÉRE, CSAK MÉG NAGYON KEVESEN TUDNAK RÓLA!!!

    Az MPG-CAPS használatával úgy csökkentem mintegy 70-80 %-al a kocsim károsanyag-kibocsátását, hogy eközben kb. 10 %-al csökken az üzemanyagfogyasztásom, és legalább 10 %-al kevesebbet fizetek az üzemanyagért!!!

    EZT MINDENKI MEGTEHETI, UGYANÚGY, AHOGY JÓMAGAM!!!

    Itt http://www.zsovak.myffi.biz megtudhatod miért és hogyan.Nézd meg a filmeket, a teszteredményeket és a terméket.

    Ha kocsimosáshoz nem akarsz rengeteg ivóvizet elpazarolni és a hozzá használt mosószerrel szennyezni a környezeted, használd Te is az ECO-SHEEN autótisztítót!

    Ha még ezen felül komoly munkával tisztes jövedelemhez is kívánsz jutni, nézd végig az itt található reklámfilmet: http://www.zsovak.ffivideo.com

    Ha segíthetek mindebben, írj vagy telefonálj!

    Üdv Mindenkinek! Zsovi

Leave a Comment