Nem kategorizált

Lezárult az Earth Hour

Lezárult az Earth Hour. Néhány hazai érdekesség, eredmény a Föld Órájáról:

A Google is elsötétedett A Google úgy csatlakozott a Föld Órájához, hogy erre az órára fekete hátteret pakoltak fel. Tudjuk, hogy ez a TFT monitorok esetén nem jelent sokat, csak a CRT-knél, de a gesztus, a figyelemfelkeltés ötletes.

A Fővárosi Közgyűlés döntésére több mint száz épület díszkivilágítását kapcsolták le szombsötétben a Vár és a Lánchídaton este. Így a Budai Vár, a Szent István Bazilika, a Parlament, a Lánchíd, mintegy 100 szobor és több múzeum fényei hunytak ki 60 percre, de a közvilágítást nem kapcsolták ki. Sátoraljaújhely és Pécs sem ment el tétlenül az akció mellett.

T-Pont mécsesekkel A Magyar Telekom vállalásai között szerepelt az irodaépületek, a fényreklámok, valamint a T-Pontok világításának lekapcsolása.

Four Seasons Gresham Palace Budapest éttermében Gyertyafény Vacsorára várták a vendégeket, csakúgy mint a szállodalánc többi 49 házában, a világ négy kontinensén.

A Game World nevű elektronikus kaszinóhálózat pedig mind a 12 magyarországi komplexumában lekapcsolta a fényreklámjait és belső világítását.

Az MTI hírei szerint a globális megmozduláshoz idén 30 millióan csatlakoztak.

Az akció rekord látogatottságot és commentet hozott a fejlövésre is. Köszönet mindegyikért!

Update (2008.03.31.)

Az E.ON mérései alapján Pécs villamosenergia-fogyasztása a Föld Órája akció végére 9,4%-kal csökkent (a csökkenés már az első 5 percben elérte a 2 %-ot).

A Föld Órája idei „győztese” Canberra – az ausztrál városban este 8 és 9 óra között 11,4 %-kal csökkent a villamosenergia-felhasználás. A pécsi eredmény a legjobbak közé számít világszerte.

A Föld Órájában Pécsett szünetelt a Városháza díszkivilágítása, illetve a Széchenyi tér közvilágítása. Az akcióban világszerte mintegy 370 város regisztrált, Magyarországról elsőként Pécs, majd Budapest és Sátoraljaújhely is.

(forrás: FigyelőNet)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment