Ajánló

Környezetvédelmi Világnap 2008

1972. június 5. óta, amikor az első jelentősebb környezetvédelmi konferenciát tartotta az ENSZ Stockholmban, ez a nap a Környezetvédelmi Világnap. Ez az egyike a világszervezet azon jelentősebb eszközeinek, amely révén világszinten stimulálja a környezet iránti felelősségvállalást, és erősíti a politikai figyelmet és tevékenységet.

2008-ban az esemény házigazdája Új-Zéland, jelmondata pedig „Kick the Habit! Towards a Low Carbon Economy(idétlenül fordítva: „Törj ki a megszokásból! Az alacsony szén-alapú gazdaság felé” – ha tudsz jobbat, írd meg).

Felismerve, hogy a klímaváltozás korunk meghatározó tényezőjévé válik, a UNEP (Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja) arra kéri az országokat, vállalatokat és közösségeket, hogy fókuszáljanak az üvegházhatású gázok kibocsátására és ezek csökkentésére. A Környezetvédelmi Világnap azon erőforrásokat és kezdeményezéseket hangsúlyozza idén, amelyek az alacsony szén-alapú gazdaságot és életstílust segítik elő. Úgy mint javuló energiahatékonyság, megújuló erőforrások, erdővédelem és környezetbarát fogyasztás.
%%VideoBlogger:youtube:J4As4sWBrBQ%%
(további infó: UNEP)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment