Ajánló

A Másik bolygó sikere

Az örömhír mindig jól jön! És ma érkezett egy, amit – bár egy ideje semmi energiám a fejlövéshez – most mindenképpen megosztok Veletek. Májusban a holnaputánban beszélgettünk Moldoványi Ferenccel a Másik bolygó című filmjéről, annak történetéről, forgatásáról. Utána jött a hír, hogy a film meghívást kapott a Mannheimi Filmfesztiválra, az ottani sikerről pedig az alábbiak szólnak. Ezúton is GRATULÁLOK és szurkolok a Denveri Fesztiválra!

„Az Another Planet – Másik bolygó című alkotás nyerte a november 6-16 között megrendezett 57. Mannheim –Heidelbergi Film Fesztál Nemzetközi Zsűrijének különdíját. Az Edgar Reitz vezette zsűri, az alkotást mesterműnek nevezte, és indoklásában kiemelte, hogy a film művészi formájával és spiritualitásával túllép a dokumentumfilm határain. A nemzetközi versenyprogramban 14 ország 18 alkotása mutatkozott be a szerzői filmek bemutatásában nagy tradíciókkal rendelkező rangos német filmes seregszemlén.

A Másik bolygót teltházas vetítéseken mutatták be, körülbelül kétezer néző látta a fesztiválnak otthont adó két városban,  egyik kedvence lett a közönségnek, és a nemzetközi kritikusoknak is.

Az Another Planet ezen a héten mutatkozik be az Egyesült Államokban a november 17 és 23 között megrendezésre kerülő 31. Denveri Nemzetközi Film Fesztiválon, ahol az alkotást 5 másik filmmel a Maysles testvérekről elnevezett rangos díjra jelölték. A bemutatón a rendező személyesen is részt vesz.”

(forrás: Engram Film)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment