Nem kategorizált

P.S. Pozitív Energia

Lezajlott a Fenntarthatósági Nap, és eddig még csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Nem kevés energiát tettünk bele, de ahogy írtam, a lényeg, hogy a végén azt mondhassam, „megérte”.  És akkor most erről a szóról, hogy „megérte” álljon itt egy személyes bejegyzés.

Bár nem tudtam meghallgatni az előadók javát, és nem tudtam meglátogatni a kiállítókat se, és csak egyetlen pogácsára futotta egész nap, de nem ez tartotta bennem az energiát, hanem a nap résztvevőinek pozitív kisugárzása, mosolya. A Strokes dobosainak élettel teli performanszai. Az előadók, akik nem mondták le az utolsó pillanatban, és eljöttek. Cseh Laci és Hori, olimpikonok, akik kedvesen és emberien tettek eleget kérésünknek. Chris, aki még este is visszajött a megbeszélése után zsűrizni, pedig péntek volt. _original, aki egész nap járta a helyszínt, vicces interjúkat készített a résztvevőkkel a webközvetítéshez, és két cikázás között meglepett egy-egy humoros beszólással. VJ Zsuzsó, aki hiperaktivitásával néhány másodperc alatt fel tudott rázni. A barátok, kollégák, segítők, akik szurkoltak, segítettek, eljöttek vagy weben nézték és sms-eztek. Crash, aki távolról próbálta megoldani a  webes problémákat és ezért egész napra a gép elé bilincselte magát. És nem utolsó sorban Novák Péter, aki az egész napot teljes gőzzel végig nyomta. Ezek ilyen emberi dolgok, és nem a fenntartható fejlődés szakmai postja, de ezek nélkül a szakma sem ér az ég világon semmit.
Sokan voltak, akikkel egy szót sem tudtam váltani, vagy nem annyit, amennyit szerettem volna, de bízom benne, hogy ők megértik az okát.

Az utószót a fenntarthatonap.info-n olvashatjátok. Itt lesz még egy film a rögzített webközvetítésekről, és itt, illetve a flickr-en lesznek képek is az eseményről; de ide várjuk a véleményeket is, hogy eldönthessük, hogyan tovább.
Emellett Crash összegezte a webes tapasztalatokat, az Index cikkben számolt be az ott hallottakról, és a Népszabadság is írt a kiállítási részről.

Ezekért tehát megérte. Most egy kicsit visszazökkenek a normál munkámba, és talán a fejlövésre is több időm lesz.

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

Leave a Comment