Nem kategorizált

Mi történt a Föld Óráján?

Kialudtak a fények – válaszolhatnánk. És valóban. Néhány képet a WWF nemzetközi szervezete már fel is dobott a flickr-ra:

Föld Órája 2009

Magyarországon 67 város kapcsolta le a fényeit, a világon pedig 88 ország csatlakozott, és mintegy 4000 város borult sötétbe.

Elsötétült Párizs, a fény városa, az egyiptomi piramisok, a Megváltó Krisztus szobra Rio de Janeiróban, az olimpiai stadion Pekingben, elsötétült Róma, Moszkva, Los Angeles, Hong Kong, Dubai.

Kialudt a fények a tatabányai Turulnál, a Lánchídon, a Budai Várban, a Művészetek Palotáján, az egri Minaretben, a kecskeméti Cifra Palotánál, a siófoki víztoronynál. Itthon csaknem 100 vállalat is csatlakozott a Föld Órájához, köztük a Vodafone és a Magyar Telekom, akik bár konkurens cégek, most mindketten támogatóként álltak az akció mellé.

2009 decemberében ENSZ Éghajlat-változási Konferencia lesz, Koppenhágában, hogy új megállapodást hozzanak létre a Kiotói Egyezmény folytatására. Ehhez az alapvető üzenetet most megkapták. Az emberek felfigyeltek a klímaváltozás tényére, és még összefogásra is képesek.

(további információ: WWF)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment