Nem kategorizált

Kecskékkel nyíratja a füvet a Google

A Google ma egy újabb blogbejegyzésével lepett meg, Dan Hoffman klvaiatúrájából. Ezt a témát pár hete egy megbeszélésen én is bedobtam, amikor ezt persze mindenki viccnek vette, de úgy tűnik ez másoknál annyira jó poén, hogy meg is valósítják.

A történet tehát a következő:
A Google Mountain View-n elterülő vezérigazgatóságánál a tűzvész csökkentése végett alkalmanként le kell nyírni a gyomot – ahogy általában mindenhol. Az idén tavasszal azonban ennek megvalósítására azt az alacsony szén-dioxid kibocsátású döntést hozták, hogy a zajos fűnyírók  helyett, amik benzinnel működnek és szennyezik a levegőt, inkább kecskéket bérelnek a Kaliforniai Legeltetési Társaságtól (California Grazing), hogy azok végezzék el a munkát. A blogbejegyzésben még hozzá is teszik, hogy „nem viccelünk”.

Egy pásztor körülbelül 200 kecskét visz magával a Google-hoz, ahol hozzávetőleg egy hetet töltenek el, legelik a füvet, miközben trágyáznak is. A kecskéket Jen, a skótjuhász kutya terelgeti. A történet költsége közel azonos a gépi fűnyírás költségével, miközben a kecskéket sokkal nagyobb élmény nézegetni mint a motoros fűnyírót.
kecskék
Új üzleti lehetőség tehát a magyar kecskepásztoroknak is, ha…

A szerzőről

szomkat

2 hozzászólás

  • Ma tiltották meg, hogy kikötött kecskével nyírjam le az utcán a gazt.
    Fejér megyei falu. Vegyszerezni lehet.Vegyszert vegyek, vagy benzines
    gaznyirót? Természetvédelmi területtől,védett platánoktól 80 m-re.Szégyenlem, hogy magyar vagyok.

  • ez vicc. megértem a felháborodásodat. esetleg írásban nincs meg a tilalom? szívesen közzéteszem – hátha a publicitás elgondolkodtatja őket.

Leave a Comment