Ember Föld

Felelős reklámok, Cannes

A kedvenc filmemet már bemutattam, a cannes-i reklámfesztivál felelős reklámjai közül. A hétfői ‘holnapután’-ra készülve, Esther rendesen megkínált a pályaművek sorával. Nem akarom a nyerteseket felsorakoztatni, megtették ők ezt a Szívlapáton, viszont mintegy gondolatébresztőként mutatok még néhány érdekes és figyelemfelkeltő kampányt.

Lássunk elsőként egy társadalmi esélyegyenlőséget hirdető francia print kampányt, a „Kukás ember”-t, melynek szövege: „a bőrszíned nem kell, hogy meghatározza a jövődet”. Ez egyébként a második kedvenc lett a nyomtatott hirdetések között.
kukás ember

Egy másik nagyon megdöbbentő print, olasz állatkísérletek ellen demonstráló reklám (egyébként második helyezéssel):
enpa_spray

A következő olasz reklám már a környezeti tudatosságra nevel „Hagyj fel a problémák elrejtésével… élj fenntarthatóan” felkiáltással:
environmental-awarenessanti-pollution-park-small-42643

A tengerek szennyezésére – még nem BP – hívja fel a figyelmet az a francia rajzsorozat, ami a tengeri állatok szeméthegyek által történő pusztítása ellen indított petíciót promózza:
yr-paris-surfrider-the-whale-hunter-hdpreview

És a végére hagytam 3 új kedvencet!

Az egyik a felelős fogyasztás kampánya, ami a buyresponsibly.org-nak készült (a képre kattintva eléred az oldalt is), azzal a kérdéssel címkézve, hogy „tudjuk mi van a dolgok mögött, amit megveszünk?”:
buy responsible

A luxemburgi prostitúció ellen indított kampány nem csak plakátokon, sajtóhirdetésekben jelent meg, hanem a boltok polcain is az áruk között, arra figyelmeztetve, hogy „ha fizetsz egy prostituáltnak, az emberkereskedelmet támogatod”. A képre kattintva eléred a kampány leírását is:
luxembourgprostitution

A néhány sokkoló reklám után pedig következzen egy, ami csak a számokkal sokkol, a látvány azonban gyönyörű. Ismét a víz a téma, és ismét egy film, amelyben a víz beszél. Water talks:

Némi kis ízelítő, amelyekről nem lesz egyszerű beszélgetni egy rádióműsorban, de hétfőn ezt meg fogjuk kísérelni ;)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment