Inno/Tech

Az új Nissan LEAF elektromos autó

Kezdjük a reklámmal. Egyértelműen egy emocionális, érzelmekre pályázó mű, amiben a vérszomjas jegesmedve, mint egy „cuki” plüss maci tűnik fel. Sőt, még egy ölelést is láthatunk tőle. Nem vagyok reklámszakértő, de szerintem szép film, a maci is tényleg helyes, de azért az ölelés nekem már túlzás. Ettől még persze „like”.

Kaliforniában decemberben kerül lakossági értékesítésre az elektromos autó, aminek az ottani ára 20.000 USD lesz. Ez – az éppen aktuális árfolyam szerint 4,3 millió Ft körüli összeget jelent.
Egy töltéssel az autó 100 mérföldet (kb. 160 km-t tud megtenni), ami azonban extrém hideg és forró időben lecsökkenhet 40 mérföldre (64 km).
A tesztvezetésből az is lejön, hogy a navigációs rendszer térképén folyamatosan nyomon követhető nem csak az, hogy éppen hol járunk, hanem az is, hogy még mekkora területet járhatunk be az akkumulátor töltöttségi szintjéhez mérten, és hogy hol vannak a legközelebbi töltőállomások. Mi sem természetesebb, hogy iPhone alkalmazása is van az autónak, amivel távolról ellenőrizhető az akksi töltöttsége, és előre fűthető vagy hűthető a kaszni. A garancia is meglepő: 8 év, 100 ezer mérföld.

(forrás: earth2tech)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment