Nem kategorizált

Greenpeace a szenes Facebookkal szemben

GP_FB

A héten indította a Greenpeace azt a kampányát, amelyben a közösséget próbálja a saját oldalára állítani, hogy együtt meggyőzzék Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját, hogy a szénerőmű helyett megújulóval táplálja a közösségi oldal adatközpontját. Az alapító januárban hozta nyilvánosságra, hogy Oregon államban, Prineville-ben építené meg az adatközpontot, amelyhez széntüzelésű erőművet választana.
Később azt is nyilvánosságra hozta, hogy megduplázza a tárhelyet és a szénalapú erőforrástól való függő viszonyát.

A zöld szervezet abban bízik, hogy a Facebook közösségének nyomására talán sikerül jó útra téríteni Zuckerberget… elvégre ebből a közösségből táplálkozik az ő közösségi oldala is. Ehhez egy filmmel is kedveskednek neki. Íme:

/forrás, további infó: Greenpeace/

A szerzőről

szomkat

3 hozzászólás

  • Nem tudom mit hőbörög a GP, Gondolom elég nagy forgalmat generál ő is azon a bizonyos oldalon. Talán ha nem lógna az egész világ a fészbukkon, kevesebb energia is elég lenne…

  • Nem értünk egyet – de ezt tudtad már akkor, amikor commentezni kezdtél :)
    A 21. század az információs társadalomról szól. Ennek pedig a közösségi oldalak az egyik eszközei. És ahogy ezek funkciójukból fakadóan tenni tudnak a környezetért, az is elvárható tőlük, hogy az alapokat is zöld módon tegyék le.

  • Hiába szimpatikus maga az üzenet (vagyis az, hogy a facebook más technológiával létesítsen szerverparkot), az bennem ellenérzést kelt, ahogy ez a videó betámadja Mark Zuckerberget.
    Az Mark személyes intim szférája, hogy ő mennyire volt antiszociális, vagy kik-hogyan közösítették ki őt, vagy a csajokkal milyen nehézségei voltak egyetemistaként. És ráadásul azt sem tudjuk, hogy ez igaz-e.

    Szerintem nem hatékony meggyőzési technika keményen belemászni a másik ember lelkivilágába, és így ennek a közösségi médiában való terjesztése sem nyerte el a tetszésemet…

    Egyébként pedig nagyon szeretem olvasni a blogodat Kat, mert nem jellemzőek rád a torzítások, vagy a hatásvadász képek, tartalmak. (Pedig a fenntarthatóság témában még nagy kommunikációs ügynökségek is rendszeresen előrántják az apokaliptikus képeiket)

Leave a Comment