Ajánló

Már csak 1-et kell aludni…

img_0152

Bizony, már csak egyet kell aludni – ha sikerül – és beteljesedik a több hónapos készülődés. A Teátrum berendezését már elkezdték a fiúk, lányok. 20h körül én már el is jöttem, egyrészt mert holnap a nagy kavalkádban minden energiámra szükségem lesz, másrészt mert az utolsó beszélgetést én moderálom…

Egyéni felelősség. Szalóki Ági, Mihály György, Novák Péter és Rohonyi Gábor. Egy énekes, aki a gyerekdalokat is énekel, aki nem kevés segélykoncerten lép fel. Egy producer, aki felépítette az első Multiplex mozit, majd elhagyta az InterCom-ot és saját két kezével felépítette a passzív házak első példányának egyikét. Egy énekes, táncos, koreográfus, műsorvezető, stb, aki a Fenntarthatósági Nap házigazdája volt az első, második és lesz a harmadik alkalommal is. Egy rendező, aki saját finanszírozású, társadalmi célú reklámokat is forgat. Mindegyikük szeretni való és tiszteletre méltó – nem véletlenül esett rájuk a választásunk.

szaloki_agi mihaly_gyorgy
novak_peter rohonyi_gabor

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy miről beszélgessek velük, ami nem kizárólag a celeb létükről szól, hanem olyan példákról, amit bárki követhet, még ha nem is rendező, énekes, producer vagy műsorvezető. És vajon ilyen példák lesznek-e? Azt hiszem, hogy ezt a dilemmát a nap struktúrája alapján, a fenntarthatóság hármas pillére mentén próbálom majd megoldani:

  • „esélyegyenlőség” kapcsán például ők énekelnek, forgatnak, dolgoznak-e, stb. hátrányos helyzetű emberekkel?
  • „fogyasztás” esetén például megnézik-e, hogy honnan származik a termék, amit megvesznek, megfontolják-e, hogy kell-e nekik?
  • „klímaváltozás” kapcsán utazás, lakás, hulladék… rutinjaik

Végül mindannyian kérhetnek egyet a közönségtől, a közönség pedig kérdezhet. Ez utóbbihoz szükségünk lesz valakire, aki tekeri a kerékpárt, ami nélkül nem szólal meg a mikrofon.
Minden esetre, ha eszedbe jut egy kérdés, akkor tedd fel itt és előre, vagy ott, és tekerhetsz (vagy teker Neked valaki).

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment