Nem kategorizált

Növény buborékok Párizsban

bubi

Hívhatnánk őket ideiglenes sétáló gömbkerteknek is, amit a növények reklámozására állítottak fel Párizsban. Bár csak képeken láttam őket, de rögvest bele tudtam magam képzelni.

A városi kertészkedési trendek szerint egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a vásárlók mind a privát erkélyek, mind pedig a közterek zöldítésére.  Ezen érdeklődés fenntartására a Bloemen Bureau Holland négy hatalmas, növényekkel beültetett kiállítást állított fel Párizs utcáin a múlt héten. Egy kis ízelítő a városlakóknak a zöld, oxigén-dús életből.

bubi_bentNovember 26 és 28 között a Gare Montparnasse, Place Saint Germain, Bercy Village és a Place Colette sétálói gigantikus, átlátszó buborékokba botlottak, melyek különféle szobanövényekkel volt teleültetve.
A látványosságokat Amaury Gallon dizájner alkotta, bennük különböző tulajdonságokkal bíró növényekkel – Gare Montparnasse buboréka például a dzsungelt idézte fel. Az egyes gömbök 60 köbméteresek voltak, melyek kényelmesen 2 látogatót tudtak egy időben úgy befogadni, hogy az emberek kellően átszellemülhessenek.
A Ma Bulle, Ma Plante & Moi (avagy „az én buborékom, az én növényem és én“) elnevezésű kampány nem csak kikapcsolódást, szünetet hozott az emberek életébe, de arra is emlékeztetett, hogy mennyire fontosak a virágok és növények a mindennapjainkban. Ráadásul szépek, üdítőek és zöldek :)

(forrás: Springwise)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment