Nem kategorizált

Dizájnos ökomatricák ökoüzenetekkel

olajszivargas

Ma bukkantam rá egy Springwise hírben a londoni székhelyű HU2 Designra és annak termékeire. Azon túl, hogy a matricák többsége PVC-mentes, öntapadó bioanyagból készült. A HU2 Design matricái felkerülhetnek falra, ablakra, bútorokra, ablakra, ajtóra, de akár laptopra is.

A környezetbarát alapanyagon és a funky dizájnon túl, ami még nagyon megtetszett, az az öko-üzenetekkel ellátott matricák sorozata. Alább mutatok néhányat.

Ez a villanykapcsoló közeli matrica arra emlékeztet, hogy ne hagyd égve a villanyt, ne pocsékold az energiát, védd a klímát…:

lampakapcsolo_eromu

A konnektort színesítő matrica koncepciója, hogy az energiát lehet környezetbarát módon is termelni, és lehet okosan is használni.

megujulo

A következő dizájn mögött már az a gondolat húzódik meg, hogy ha nem spórolunk az energiával, annak a végén az állatok isszák meg a levét:

allatok

A szelektív hulladékgyűjtésre emlékeztet a következő falmatrica. Avagy miket kell újrahasznosítani:

szelektiv

Végül, de nem utolsó sorban egy MacBook dizájn, ami arra figyelmeztet, hogy ha már fel van töltve a gép, akkor ne töltsd tovább (kímélve ezzel annak akkumulátorát):

macbook

Nekem bejönnek, mert kreatívak! Lehet, hogy a lakásomban nem ragasztgatnám fel őket, de egy fiatalos, ügyfeleket fogadó irodaépületben el tudnék képzelni párat.
Természetesen a fenti képek nem fedik a teljes terméklistát, amiben nem is mindegyik dizájn szól a környezettudatosságról. Ez csak egy szelekció. A HU2 weboldalán megtalálod a többit is.

A szerzőről

szomkat

3 hozzászólás

  • Mindegyik nagyon tetszik, imádom őket. :)
    Szuper emlékeztető, amely a konnektornál éppen jó helyen van! Nem mellékesen a kapcsoló is dizájnosabb lesz általa!

    Én lehet felragasztanám otthon is, de forgalmasabb/sok ember által használt helyen biztosan célravezetőbb :P

    Köszi, hogy megosztottad velünk!

Leave a Comment