Inno/Tech

Lexus inspirálta divat, avagy prémium márkából prémium redizájn

A Lexus legújabb küldetése az újrahasznosításból indul ki: autóelemekből kreál divatot.
Egy szétszerelt CT hybrid több mint 2000 komponensét használva (egy gépjármű 90%-a újrahasznosítható) a luxus autó készítő négy tervezőt bízott meg azzal a kihívással, hogy újratervezzen mindent a csapágyaktól a karfa kárpitig csúcsdivat kellékeket kreálva, melyeket még Anna Wintour (a felelős divat anyja) is bevállalna. Az eredmény pedig nem túlzás: a végső darabokat a Vogue 2012. januári számának hat oldalas reklámkampányában fogják megjelentetni.

Lássunk négyet a sorozatból:

lexus_korona

A fenti képen a „Az érték környezeti koronája” egy napszemüveggel kombinált fejdísz, amit sebváltóból és kipufogó tömítőből alkottak.

lexus_ekszer
A „Szelep kollekciót” Eddie Borgo tervezte, aki a szelepemelőket, csapágyakat és tömlőszorítókat használt.

lexus_kabat

A „Normand menedék” egy fényes öltözet, magában foglalva egy kabátot és egy sortot az Organic tervezőjétől, John Patricktól. Az alapanyagok között újragondolta a padlót, ami növényalapú műanyagból készült, a hangtompítót, bőrülés huzatot, vezetékhámot és a raktér borítást.

lexus_cipo

Az Alejandro Ingelmo készítette „Luna cipő” a karfát bevonó bőrkárpitot és tiszta műanyag csöveket felhasználva valósult meg.

Ez a négy darab a december 1-én megnyitott Art Basel Miami, az Egyesült Államok egy legnagyobb presztízzsel bíró művészeti kiállításán is bemutatásra kerül.

A jómódúak részére a kollekció privát aukció keretében megvásárolható is lesz… de ha mégsem ugranánk rá, a jövőben valószínűleg más szemmel nézünk négykerekűnkre – hiszen még hordhatjuk is egyszer.

[forrás: ecouterre]

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment