Gazdaság

Windmade címke a Bloombergnek

Szerző szomkat

A tavaly februárjában a fejlövésen is közzétett új kezdeményezésnek nagyon szorítottam, de bármennyire volt is az alapítók között a LEGO, Vestas, PwC és Bloomberg, amikor a szabványosítási folyamat akadozott, egyre erősebb kétségeim voltak.  Most pedig úgy tűnik, hogy a Bloomberg nem csak a címke létrehozását támogatta, de még ha nem is gyártó cég, magára nézve is fontosnak tartja alkalmazását.

2012. október 8-án a Bloomberg amerikai részlege elsőként a világon a hír szervezetek közül megkapta a  WindMade címkét, ami fogyasztóként azon vállalatoknak adható, akik szélenergiát és más megújuló energiát használnak.

A minősítést, amit az ENSZ Globális Megállapodása és a WWF is támogat, az kaphatja meg, aki minimum 25%-át az elektromos energia fogyasztásának szélenergiából látja el. A Bloomberg’s U.S. részlege ennél magasabb, 58%-át fedezi a fogyasztásának szélenergiából és további 25%-ot biomasszából.

A vállalat több mint 15.000 munkavállalót foglalkoztat 192 helyszínén a világnak, így természetesnek érzik, hogy felismerték a szén-dioxid kibocsátás környezeti, társadalmi és gazdasági hatását. Dolgoznak a CO2 kibocsátás csökkentésén, szabványok bevezetésén, megújuló energiából származó termékek és szolgáltatások beszerzésén és a tiszta technológia felfedezésének elősegítésén, promócióján.

A címke nem csak a vállalat elkötelezettségét demonstrálja, de lehetőséget nyújt a fogyasztók számára is, hogy olyan vállalatokat és termékeket favorizálhassanak, melyek szélenergiát használnak.

[forrás: Bloomberg blog]

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment