Ajánló

17996348880 – 8715956385

Szerző admin

Mi ez a cím?
Lehetne egy ötödikes feladat vagy egy rosszul megadott bankszámlaszám, akár a bringám gyári száma. De egyik sem.

A pontos meghatározás ez:

17996348880 – 8715956385 = 9280392495

Pontosabban, 2019-ben az adózók 18 milliárd Forint adó 1%-ot ajánlhattak volna fel, de ennek kevesebb mint a feléről rendelkeztek, azaz több, mint 9 milliárd Forint nem jutott el civil szervezetekhez.

A Magyar Vöröskereszt, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat és a Karitászt Támogató Alapítvány (Katolikus Karitász) új kampányba fogott, hogy felhívják a figyelmet az 1%-ok felajánlására. Az #odaADOm elnevezésű figyelemfelhívó akció célja, hogy minél többen ajánlják fel adójuk 1 százalékát a hozzájuk közel álló civil szervezet javára és ne hagyják elveszni az ezen szervezetek számára nagyon fontos bevételt.

Tavaly az e-bevallásoknak köszönhetően a felajánlások 70 %-a már online történt. Az adózó helyett a bevallást már NAV készíti el, ám az 1 %-ról nem az adóhatóság dönt, így aki elfogadta a központi bevallást, az sokszor már nem is nyilatkozott a felajánlásról.

Éppen ezért nagyon fontos lenne, hogy mindenki, aki ellenőrzi az adóbevallását, szánjon rá még pár percet, válasszon egy támogatható civil szervezetet, és tegye meg felajánlását.

Mi, a Planet Fanatics csapatában is különbözőek vagyunk és különböző célokat különböző módon priorizálunk, támogatunk, de abban egyformán gondolkozunk, hogy idén is mindannyian felajánlottuk az SZJA-nk 1%-át. Van, aki állatvédelmi, más a demokrácia és jogvédő célokat, megint más a betegeket segítő szervezetnek.

Idén május 20-ig rendelkezhet mindenki. Ha nincs olyan civil szervezet, aki közel áll hozzátok, itt megtalálhatjátok a felajánlásra jogosultakat, keressetek egyet. Segítsetek a társadalmi szervezeteknek az 1%-otokkal!

#odaADOm 


A szerzőről

admin

Leave a Comment