Ajánló

Visszaszámlálás indul

Szerző Vida Melinda

A klímaválságra keres megoldásokat a TEDxDanubia Countdown, a visszaszámlálás október 15-én indul.

A klímaváltozás és a fenntarthatóság a fő témája a TEDxDanubia Countdown online konferenciának, amelyre 2020. október 15-én kerül sor.

A bárki által ingyenesen elérhető esemény egy globális TED-kezdeményezés része. A TEDxDanubia Countdown 2020. október 15-én 14:00 órakor startol, és az esemény weboldalán online nyomonkövethető.

A visszaszámlálás elkezdődött, nincs már több időnk: ha most nem cselekszünk, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Erre próbálja meg felhívni a figyelmet a TED által létrehozott globális kezdeményezés, a Countdown, amelynek célja a helyi közösségek megszólítása, a megoldások keresése, a cselekvésre való ösztönzés. A Countdown együttműködésre hív minden szervezetet, vállalatot, várost és nemzetet, hogy közösen megteremthessük az esélyét egy biztonságosabb, tisztább, igazságosabb jövőnek.

A korábban megszokott konferenciaformától eltérően október 15-én kivételesen online jelentkezik a TEDxDanubia Countdown, ráadásul ingyenesen elérhető lesz bárki számára. A háromórásra tervezett programban 11 nemzetközileg ismert előadót nézhetünk meg, köztük nem csupán a fenntarthatóság kérdéskörében jártas szakembereket, hanem olyan nagy befolyással bíró közéleti személyiségeket is, mint Antonio Guterres ENSZ főtitkár, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Johan Rockström, a potsdami Klímakutató Intézet igazgatója, vagy Vilmos herceg.

A TEDx élmény részeként a közvetítő stúdióba a TEDxDanubia néhány korábbi előadójával közösen reflektálnak majd a nemzetközi előadásokra és a megismert programokra. Antal Miklós ökológiai közgazdász, Gyurkó Szilvia gyermekjogi aktivista és Hodász András katolikus pap kerekasztal-beszélgetéséhez az online konferencia nézői is csatlakozhatnak: élőben kérdezhetnek a vendégektől, vagy csak megírhatják saját véleményüket.

A TEDxDanubia Countdown kezdeményezés nem ér véget október 15-én, az online esemény csak a kezdete a hónapokon át tartó programsorozatnak. Október 15-én megtudhatjuk, hogy milyen közösségekhez csatlakozhatnak azok, akik aktívan szeretnének tenni valamit a klímaválság megoldásáért. A TEDxDanubia Countdown bemutatja saját cselekvésre ösztönző programját, az Action Circles-t, emellett kiderül az is, hogy főtámogatója és szakmai partnere, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, valamint az esemény partnerszervezetei, a WWF, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) és a Planet Fanatics’Network milyen projekteket terveznek.

A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment