Nem kategorizált

Mobillal nem lehet tojást sütni

arg-egg-colors-207x165-url1.gif

Önjelölt orosz kutatók állítása: két mobiltelefonnal meg lehet sütni egy tojást. Az index mókás kísérletében az emberi agyat tojással helyettesítették, és két, majd egyszerre kilenc egymást hívó telefonnal próbáltak értékelhető eredményt elérni. De az a nyomorult tojás csak nem adta meg magát.

Évek óta folyik a találgatás arról, hogy akkor most mekkora veszélyt is jelent az egészségre a mobiltelefon. Agyrákot okoz-e, vagy csak heresérvet? És mi lesz a spermákkal? Az index kísérletéhez könnyen elérhető, bármely rendes háztartásban fellelhető modellel heyettesítette az emberi szerveket: egy tojással.
Nem az index az első: többen is megpróbálkoztak azzal, hogy mobiltelefonnal süssenek tojást, de mindig más eredményre jutottak.

Legutóbb idén áprilisban a tekintélyes orosz napilap, a Komszomolszkaja Pravda két munkatársa, Vlagyimir Lagovszkij és Andrej Mojszejenko azt állította, hogy sikerült negyedóra alatt felmelegítenie, és egy óra alatt megsütnie egy mobiltelefonok közé helyezett tojást. A tudomány azonban, mint mindig, ezúttal is szkeptikus. Többen továbbra is azt állítják, hogy a mobiltelefonok által kibocsátott energia nem is elég erős, nem is elég állandó ahhoz, hogy bármilyen észlelhető hatást gyakoroljon egy tojásra. Egy átlagos mobil teljesítménye legfeljebb fél watt, ami egy ugyancsak átlagos mikrohullámú sütő teljesítményének ezredrészét sem éri el.
Pénzt és fáradságot nem kímélve az index a legenda nyomába eredt. :)

A kísérletről készült videó a következő site-on érhető el:

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment