Nem kategorizált

Gartner: az IT igazgatóknak zöldülniük kell

ict.jpgA Gartner elemző csoportja arra figyelmezteti az IT részlegeket, hogy ébredjenek rá, az ipar kihívása, hogy környezetileg fenntarthatóvá váljon.

A globális elemző cég szerint az IT vezetők kis százaléka dönt úgy, hogy kezdeményezést indít a szén-dioxid lenyomat csökkentésére, és csodálkozni fog, amikor az üzleti vezetők igényelni kezdik ezt a fajta tevékenységet.

Mark Raskino, a Gartner munkatársa a következőt nyilatkozta: „Ez egy nagyon erős üzleti ügy, és az IT részlegektől el fogják várni, hogy lépjenek. Azt fogják tőlük kérdezni, hogy „És mit tudsz ajánlani arra, hogy kontrollálhassuk a szén-dioxid lenyomatunkat?”
Raskino szerint 30-40%-át az IT részlegeknek „egyáltalán nem érdekli a téma”. Azt nyilatkozta, hogy csak 5-10%-uk proaktív a vonatkozó politikák kidolgozásában.
Az elemző azt is hozzátette, hogy a ‘zöld’, mint fogalom kezd bepiszkolódni, és a fókusz a továbblépésre a fenntarthatóság koncepciójára kéne koncentrálódjon inkább. A távmunka és videó-konferencia segíthet az IT részlegeknek, hogy csökkentsék a szervezetek szén-dioxid lenyomatát, magyarázta.

(írta: Richard Thurston)
Forrás: silicon.com

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment