Nem kategorizált

Smart Fortwo a legkörnyezetbarátabb autómodell Németországban

Smart

A Németországban forgalomban lévő autómodellek közül 113-nál van az Európai Unió által tervezett határérték alatt a széndioxid-kibocsátás. Egy német autóipari szaklap szerint ebből 24 német gyártmány.

Az Európai Bizottság tervei szerint 2012-re a jelenlegi 165 grammról kilométerenként átlagosan 130 grammra kell csökkenteni az EU-ban eladott, illetve oda importált új autók CO2-kibocsátását. A német Auto Motor und Sport szerint a Smart Fortwo dízelváltozata kíméli a leginkább a környezetet, 90 gramm széndioxid- kibocsátással, a második helyen a VW Polo Blue Motion áll 102 grammal, a harmadik a Toyota Prius 104 grammal. A CO2 kibocsátási határérték alatt van még tizenegy Ford, hat Astra, Corsa és Tigra, illetve négy VW Polo modell.

A szaklap számításai szerint az egyes gyártmányokat tekintve is a Smart áll az élen, a második a Daihatsu 145 grammal, a harmadik a Fiat 153-mal, a negyedik a Skoda 159, az ötödik a Dacia 161 grammal. A legnagyobb CO2 kibocsátása a Ferrarinak van, 451 gramm kilométerenként, s ugyancsak a 400-asok csoportjában van a Lamborghini és a Bentley.

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment