Nem kategorizált

Nyílt levél a klímavédelem támogatásáért

Szennyezni vagy nem szennyezni?

A Greenpeace Magyarország honlapján megjelent egy nyílt levél Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek címezve a március 8-9-i EU Energia és Éghajlatváltozás Csúcstalálkozó alkalmából.

A nyílt levélhez bárki csatlakozhat és a Greenpeace-szel együtt kérheti a következőket:

  • a legzöldebb EU-s százalékok, elhatározások mellett szavazzon (jogilag kötelező érvényű, 2020-ig szóló 30%-os egyoldalú EU-s kibocsátás-csökkentési célszámot, 20%-os, szektorális értékekkel megtámogatott megújuló részesedést előíró célszámot, valamint 20%-os energia hatékonyság növekedési célszámot támogasson)
  • tegye meg a szükséges lépéseket, hogy a fenti célok mielőbb realizálódhassanak Magyarországon is.

A nyílt levelet itt éred el.

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

  • Kaptam választ az online nyílt levélre. Íme:

    „Kedves …
    A folyamatos figyelemfelhívás a javaslataikra igen lenyûgözõ. A kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy minden ésszerû és megvalósítható, az ország érdekeit a legjobban szolgáló véleményt, javaslatot figyelembe vegyen, amelyek alapján mindent megtesz annak érdekében, hogy megfelelõ álláspontot alakítson ki a tárgyalásokon szereplõ témákban a csúcsértekezletre, és azt kitartóan képviselje. Az eredményt a csúcstalálkozó után a sajtóból Ön is megismerheti.

    Jó egészséget kívánok, tisztelettel:
    HI
    Miniszterelnöki Titkárság”

    Először sokkot kaptam, hogy mit írhat nekem a Miniszterelnöki hivatal… Aztán felbosszantott az első mondat (a kedves megszólításom utáni). Mit ironizálnak itt velem, hogy lenyűgöztem őket?! Aztán megtudtam, hogy más is kapott ilyen levelet… és leesett a tantusz: a ME titkárság azt hiszi, hogy egyesével, folyamatosan írjuk nekik a levelet. Ugynazzal a szöveggel. Ez tényleg komoly lenne :)

  • Pontosan ugyanezt kaptam meg én is. :)

    Jó lenne tudni, hogy tényleg azt hiszik, vagy csak egy sablont küldenek ki mindenkinek.

    De a fő kérdés, hogy a petíció hatására, fog-e történni valami?!?!

  • Szerintem azt hiszik és egy sablont küldenek ki mindenkinek. Valószínűleg úgy gondolják, hogy mi is ugyanígy cselekedtünk. ;)
    A főkérdésre a válasz hamarosan kiderül.

Leave a Comment