Nem kategorizált

Pályázat kukákra

Társadalmi célú hirdetéssel tarkított kuka (hg)Pályázatot hirdet a Sparks Galéria, amelynek célja a sárga és zöld műanyag köztéri szemetesek művészeti tárgyakká alakítása. A nyertes darabokat utcára teszik a szervezők.

A sokak által támogatott versenyen szervezői szerint a szemetesek átfestésével a környezetvédelemre és a város tisztaságára hívják fel a figyelmet. Ezenkívül a képzőművészek által alkotott tárgyak utcai elhelyezése a szűk körben látogatott galériákból a mindennapok életterébe helyezi a kortárs művészetet.

A tervezett alkotásoknak, kész kukáknak az alábbi üzenetet kell továbbítaniuk az utca embere számára: „Gyere, nézz meg és szemetelj belém!”. A művészek festhetik és bizonyos mértékig át is alakíthatják a szemeteseket, úgy, hogy funkcióját továbbra is betöltse és a szokott módon rögzíthető legyen.

A győztes műveket kiállítják, illetve az utcára teszik, hogy eredeti funkciójukat is betölthessék. Hogy pontosan milyen köztéri helyszínekre kerülnek a művészi kukák, azt egyelőre nem tudni.

A beérkezett pályázatok alapján kiválasztott 15 nyertes művészt akril festékkel, és tervenként 65 ezer forinttal támogatja a versenyt meghirdető galéria. A pályázatok beküldési határideje: 2007. április 15. A pályaműveket elektronikus és nyomtatott formában is be kell nyújtani. Az eredményhirdetést várhatóan április 19-én tartják.

Zsűritagok: Dianne C. Brown – a Sparks Galéria vezetője, Linda Kondor – a Sparks Galéria közönségszervezője, Vékony Délia – a Sparks Galéria kurátora. A versenyre Vékony Délia kurátornál lehet jelentkezni a 06/70/582 64 88-as telefonszámon, vagy a vekonydelia@yahoo.com címen.

(Forrás: hg)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment