Nem kategorizált

Szélgenerátoros mobiltöltő

Szélgenerátoros mobiltöltő

A brit eredetű Orange mobilszolgáltató cég kínálatában megjelent az első szélenergiát használó mobiltelefon-akkumulátor feltöltő.

A készüléket a Gotwind cég fejlesztette ki minden bizonnyal hosszas fejlesztői munka után, a neve Gotwind Wind Charger. Az eszköz ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos ventilátor, amibe beépítettek egy turbinát. Ben Jandrel, a termék tervezője elmondta, hogy a Gotwind Wind Charger alapjául egy HAWT típusú szélturbina szolgált és ezt egészítette ki egy egy 30 centiméter átmérőjű ventilátorral. A generátor súlya alig 150 gramm és a maximális teljesítménye 0,5 watt.

A készülék a szél kinetikus energiáját tárolja el és a mobiltelefonok akkumulátorainak feltöltéséhez elég csak egy kábellel összekötni a két berendezést. Egy átlagos feltöltési folyamat körülbelül két órát vesz igénybe. Érdekesség, hogy a Gotwind Wind Chargert ellátták egy különleges sátorrögzítővel is, amely lehetővé teszi, hogy az eszközt bármelyik mai korszerű sátorhoz csatlakoztassuk, így akár túrázás közben is bárki feltöltheti a lemerült mobiltelefonját.

Az Orange már a termék sorozatgyártására készül, egyelőre azonban kérdéses, hogy ez mikortól valósulhat meg, miként a Gotwind Wind Charger árát is még homály fedi.

Ez a fejlesztés minden bizonnyal megoldja, hogy ne hagyjuk a töltőt bedugva. Én azért örülnék, ha ennél komolyabb fejlesztések is forgalomba kerülnének. Ez pedig maradjon „for fun”. Annak nem rossz. ;)

(Forrás: SG.hu)

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

  • Nekem ez nagyon tetszik itt kell elkezdeni a környezet tudatosságot, valami sexi trendi cuccot adni a kedves használó kezében.

    Szél generátorral vagy hagyományos töltővel kéri a telefont :)

  • Mit tud egy trendi cucc:

    Jól nézz ki -> megfog, jó érzés
    Exkluzivitás -> beszélnek róla , újság, tv, …stb.
    Érdekes -> felkelti a figyelmet, elgondolkodtat
    Többnek érzi tőle magát a tulaj -> akarom most.

    Szóval lehet sok előnye, ha az amivel a környezetvédelmet elakarod „adni” az trendi, mert így egy idő után maga a környezetvédelem is az lesz.

    Az fogyasztók gyarlók, de egy kis mázzal könnyen rávehetőek egy kis környezet tudatosságra :)

  • Megszólalt a marketing :D
    Tetszik a logika… csak nem félő, hogy így nem lesz teljes a kép? Nekem kicsit az hiányzik, hogy ami divat, az nem feltétlenül észérveken alapul, nem teljes és nem tudatos. És minden divat elkopik egyszer.
    Tehát a trendivé tétel az elején OK, ha utána mintegy hétköznapivá, a mindennapi életekben evidenssé (magától értetődővé) tudod tenni. Az pedig tudatformálás. Szerintem.

  • Dzsovi,
    Szerintem sem környezet tudatosságra veszed ezzel rá őket, mert a tudatosság hiányzik belőle.

Leave a Comment