Nem kategorizált

Üzleti Etikai Díj

üzleti etika 2007. december 4-én, gálaest keretében átadták a 2007. évi Üzleti Etikai Díjat öt hazai székhelyű vállalatnak. Az idei díjátadás már a nyolcadik a sorban. A díjat 2000-ben alapította László Ervin filozófus professzor (Budapest Klub alapítója) és Demcsák Mária főszerkesztő (Piac és Profit Üzleti magazin)

2007-ben az Üzleti Etikai Díj nyertesei:

A Gálaest fővédnöke: Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter volt.
Díszvendégek: László Ervin professzor és Láng István akadémikus
A díjátadás támogatói és díszvendégei: Beke Zsuzsanna kommunikációs igazgató, Richter Gedeon Nyrt, Drajkó László ügyvezető igazgató, Microsoft Magyarország Kft., és Richard Skene elnök-igazgató, Holcim Hungária Zrt.

Etikus cégek
Mintegy 37 nagy-, közepes és kisvállalat adta be idén a pályázatát a díjra. Örvendetes és egyedülálló tény, hogy többségük kisvállalat és középvállalat. A kkv-k körében egyre többen értékelik úgy, hogy az üzleti életben tanúsított magatartásukkal, felelős gondolkodásmódjukkal, cselekedeteikkel érdemesek az Üzleti Etikai Díjra.

Az üzleti etika az alapítók szerint ugyanis több, mint társadalmi felelősségvállalás, amely kultúrája a nagyvállalatok körében már örvendetesen és általánosan elterjedt, sőt, elvárható gyakorlattá vált. Az üzleti etikai díj szempontrendszerében ezen túl ugyanolyan fontossággal bír a környezettudatosság, az adományozás, a szűkebb környezet jólétének segítése, mint a munkavállalóinkkal és az üzleti partnereinkkel együttműködő, azok érdekeit is figyelembe vevő magatartás, szemlélet.

Az etikusan működő vállalat jellemzője még az, hogy megpróbálja a klímaváltozás hatásainak csökkentése érdekében átalakítani termékét, szolgáltatását, üzleti és emberi szempontjait, akár a közvetlen profitérdekei ellenében is. Ez az elvárás a díjazottakkal kapcsolatban még az előző években nem volt érvényesíthető. Az üzleti élet azonban már elérte azt a tudatosságot, melyben természetese módon jelen van Földünk élhetőségének fenntartása érdekében tettek, cselekedetek.

Bővebben a nyertesekről itt olvashatsz.

(forrás: Piac és Profit)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment