Nem kategorizált

Piszkos játékok

Nem nyugszik a Greenpeace. Most a játékkonzolokat vette górcső alá a CeBIT-re készített IT elemzés után. Az igazat megvallva, az utóbbi időkig nem gondoltam, hogy ezeket a kütyüket sokan használják, de igencsak tévedtem. Csak az alábbi film alapján 16 millió cuccról van szó (1,5-szer annyi, mint Magyarország lakosainak száma).
%%VideoBlogger:youtube:ukoMEB_Wzbk%%

Ezek a játékkonzolok olyan veszélyes anyagokat tartalmaznak, amelyek helyettesíthetőek lennének más, az egészségre és környezetre nem káros anyagokkal. A laboratóriumi tesztek kimutattak bróm-vegyületeket, PVC-t, alacsony koncentrációban ólmot és krómot, valamint kadmiumot, stb.
A vizsgálatokhoz kapcsolódó akcióban az egyik leghatékonyabb eszközt használja a Greenpeace. Megkéri magukat a játékkonzol tulajdonosokat, hogy írjanak az általuk használt konzol gyártójának. Elvégre az ügyfélre figyelnek a cégek ;) Online levelet lehet küldeni, arra kérve a gyártókat, hogy váltsanak zöldre. Ha tehát használod ezen játékok valamelyikét (vagy netán gyermekeid használják), akkor küldj Te is egy e-mailt.

(forrás, további infó: Greenpeace)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment