Nem kategorizált

A blogszünet oka: Montenegro

A kicsit hosszabb blogszünet oka, hogy kicsit úsztam a munka frontján. Ehhez hozzájárult az is, hogy elő kellett készülnöm a szabadságra, ami aztán össze is jött: egy hét Montenegróban, pár merüléssel fűszerezve. Karas barátunkat látogattuk meg, aki mostanság Herceg Noviban szervezi a búvárkodást, oktatja a vízalatti lebegés fortélyait, és élvezi az életet. Voltak fenntartásaim az országgal és lakosaival kapcsolatban, de végül egész jól megszoktam a helyi mentalitást. A természeti adottságok magukért beszélnek. Az emberek semmit nem kapkodnak el, de vendégszeretetük sokkal pozitívabb, mint északi szomszéduké. A fejlődés azok szerint, akik két éve jártak ott, rohamtempóban halad. Készítettem pár képet. Tájképek, merülések, roncsok és barlangok, ismerős és számomra ismeretlen fajok.

Mostantól pedig back to reality.

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

  • Gyönyörű képek!
    Víz alatt hogyan, mivel sikerült ilyen jó felvételeket készíteni?

  • Köszönöm, Venyige, ez jól esett. :)
    Ez mindig úgy van, hogy víz alatt rengeteg képet készítek, amiből aztán jó esetben minden ötödik – hatodik lesz használható. A gép csak egy Canon PowerShot A75-ös, aminek persze van egy külön víz alatti tokja (40-50 méterig bírja a nyomást).

  • Víz alatti tok, nos igen… én is gondoltam már ilyenre, de annyiért találtam, amennyibe a fényképezőgép került… :D Úgyhogy mi home-made felszerelésekkel próbálkozunk, szerencsére gép még nem fulladt vízbe, viszont jó homályosak és fakók lettek a képek…
    Szóval össze sem hasonlítható. Tényleg szépek lettek!

  • Igen, ez így van. Az én tokom drágább volt, mint maga a gép. De van azért még megoldás: ha nem mész mélyre, akkor vízzáró tasakokat is lehet kapni. Lehet bérelni is általában vízalatti gépeket sok búvárbázison, de még itthon is. A harmadik lehetőség pedig megvenni használtan.
    Ügyesek vagytok, ha egy home made tokkal még túlélte a gép. Én minden merülés előtt tesztelem a tokot, hogy tuti nem ázik-e be, mert volt már, aki ezzel pórul járt.

Leave a Comment