Ember

Zsuzsika néni a Jövő/Menő sztárja

Novák Péter köszönti a közönséget

Június 5-én (Környezetvédelmi Világnap) a Tisza-partot nem tudtuk ugyan kitakarítani, de a Jövő/Menő program keretében megrendeztük a médiasulisok versenyét. A Jövő/Menő-t már egyszer bemutattam. A médiasulisokról talán még nem esett szó. 20 körüli létszámú lelkes helyi fiatal tanult eddig 8 alkalommal a médiáról. Forgatás, riport, stb. Most 3-4 hónap elteltével, kis csapatokba verődve megmutathatták, mit tudnak. Persze a fenntarthatóság itt is szempont volt. Több kategóriából lehetett választaniuk.

A 6 csapatból négyen az „Én kis falum” kategóriát választották, amiben a kistérség valamely helyi értékért kellett érdekesen bemutatni. Ezek a következők:

Egy csapat választotta a „Példakép portré” kategóriát – Juhász László, a tanár úr (nyertes), egy pedig a „Reklám”-ot – Kommunikáció

És hogy Zsuzsika néni hogyan lett sztár? Hát úgy, hogy a maga eredetiségével, a maga nyelvén, szórakoztatón és ízesen megtanított minket sárgarépás rétest készíteni. Balog Gábor operatőr ebben a nyertes filmben az operatőr helyválasztását emelte ki, amellett, hogy saját tapasztalata alapján egy ilyen főszereplőt találni, mint Zsuzsika néni, 9 évente egyszer, ha lehet.

És további szavak helyett, álljon inkább itt egy rövid összefoglaló film a kistérségről és a médiasulis versenyről. Élvezzétek!

A szerzőről

szomkat

1 Comment

  • Gratulálok a médiasuli versenyéhez! Nagyon hangulatosak a kis filmek születtek. Óriási, én is találkozhattam már személyesen a Jövő/Menő sztárjával, Zsuzsikával. Tiszabábolnán a Digitális Hídon egy jót böngésztünk a virtuális világban. Nemcsak a rétes készítéshez ért. :) Biztosan finom lehet a sárgarépás rétes is. :) Nagydoboson egyszer sütőtököst ettem. Már csak idő és kreativitás kérdése, s kipróbálható a készítése is.

Leave a Comment