Ajánló

SzemlÉLETváltás a Tabán Moziban / 2

taban_szemleletvaltasbanner21

A SzemlÉLETváltás programja elérkezett második állomásához. 2011. március 27. vasárnap 18h-tól a téma: SAJÁT OTTHON – ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEK – KÖRNYEZET

Meghívott vendég : Mihály György producer, aki régi álmát valósította meg, mikor a Pilisbe költözve olyan házat és filmet alkotott, melynek révén megmutatja: a gazdaságos építkezés, a környezet védelme és az energiatakarékosság együtt él a csodálatos, lakható, egészséges és pénztárcánk számára is elfogadható lakásmegoldásokban. A film készítéséről , a ház építésének körülményeiről és az azóta keletkezett tapasztalatokról kaphat mindenki személyes információt.
Az estén ott lesz az Ökoszolgálat is.

Fészekrakók
(színes szórakoztató dokumentumfilm, 105 perc, 2007)
rendező – operatőr : Dobóczi Balázs
vágó: Mógor Ágnes, Juhász Katalin, Völler Ágnes
producer : Mihály György

feszekrakok

Egy család életének legviszontagságosabb, de talán legizgalmasabb időszaka a házépítés, az otthonteremtés. A Fészekrakók egy különleges családi ház építésének történetét meséli el a tervezéstől a beköltözésig, ez a különleges ház a szemünk előtt épül fel, szinte minden műszaki megoldása új, vagy legalábbis eltér a megszokottól: ebbe a házba nem kell fűtés, a vizet a föld energiája melegíti, a szennyvíz és az esővíz újra hasznosul, az üzemeltetés pedig egy hagyományos épület költségeinek a töredéke.
A klímaváltozás riasztóan szaporodó jelei, a hihetetlen tempóban emelkedő energiaárak, a környezet- szennyezés riasztó hírei mind összecsengnek a film legfontosabb üzenetével: amikor házat, otthont építünk magunknak és családunknak érdemes és fontos a megszokottól eltérő utakat keresni.

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment