Föld

IE9 energiahatékonysági teszt

A Microsoft szerint az Internet Explorer 9 a leghatékonyabb web böngésző energiafogyasztás terén.

Legtöbben valószínűleg nem vesszük figyelembe a böngésző energia lábnyomát. Ennek ellenére a Microsoft a napokban hozta nyilvánosságra, hogy az IE9 megnyerte a versenyt az energiahatékonyság terén. A Microsoft elővette az öt legpopulárisabb böngészőt (Chrome 10, Firefox 4, Safari 5, Opera 11 és Internet Explorer 9), és különféle teszteket futtattak le, hogy összemérjék őket. Úgy találták, hogy az IE9 volt mind közül a leggyorsabb, miközben a legkevesebb energiát fogyasztotta, ezzel is hosszabb akkumulátor élettartamot és alacsonyabb energia költségeket eredményezve.

IE9_akkumulátor

A tesztet Intel laptopon végezték, és hasonlították össze a böngészőket. Először a fogyasztást mérték böngésző használata nélkül. Aztán egy about:blank oldal fogyasztását, majd egy tipikus híroldal futtatása mellett. A 4. és 5. tesztben két teljesítmény teszt oldalt futtattak, a  Galactic-ot és FishIE Tank-et.

IE9_blank
IE9_new site
IE9_Galactic

Az eredmények alapján az utolsó az Opera 11, majd fej fej mellett a Safari 5 és a Chrome 10, melyeket a Firefox 4 követ. Első helyen pedig az Inetnet Explorer 9.

Személyes véleményem erről pedig az, hogy dicséretes és pozitív a Microsoft ilyen irányú törekvése, és jó lenne, ha ez is trenddé válna. Mindezek ellenére, használjak bár éppen MacBookot vagy a ThinkPadet, maradok a Firefoxnál. Nem mondom, hogy a legújabb verziókat próbáltam, de mindegyik böngészővel küzdöttem már, és örülök, hogy a tüzes róka ilyen jó helyezést ért el, mert nehezen térnék át/vissza bármelyik másikra.

A teljes kutatási publikációt az IE Blogján olvashatod.

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment