Inno/Tech

Napenergiás bicótorony

eurobike_bicotorony

Ha városi kerékpáros vagy, akkor tudod, hogy helyet találni a bicónak az út mentén esetenként legalább olyan nehéz, mint leparkolni egy autót. 
A szűkös kerépártárolók vagy a lakatolási tilalom problémát jelentenek az egyre zsúfoltabb városok kerékpárosainak – erre nyújt megoldást a többtárolós, napenergiával működő, automatozált bicótorony.

Az E-bike Mobility által tervezett bicótorony, a Biketower BT 20-112 egy teljesen automatizált kerékpár parkoló, ami 112 kerékpár befogadására alkalmas. Attól függően, hogy éppen hány kerékpárt tárol a torony, a magasság 1-től 6 emeletig növelhető.

Az E-bike Mobility elképzelése szerint a torony egész évben elérhető lenne, a nap 24 órájában. Azok kedvéért pedig, akik az elektromos motorokat preferálják, a toronyban napelemmel működtetett töltőállomások is működnének.

A 2011-es Zöld Eurobike Díj nyertese szerint a legyárást a Bartsch GmBH fogja biztosítani. Ha megnéznéd a bicótornyot működés közben, akkor a prototypes verzió a Biketower bt 72 jelenleg Meckenbeuren központi vasútállomásánál került elhelyezésre, Németországban.

eurobike_bicotorony2

[forrás: designboom]

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment