Élet-módi

Bob Marley, a jótékonyság és a víz

Szerző szomkat

Bob Marley családja 100 ezer dollárt adományoz a Charity:Water szervezet számára.

Furcsa, hogy az idei Fenntarthatósági Nap esetén nem engedtem magam eltántorítani a reggae-től és az egyik téma is épp a víz. Ezért még inkább felkeltette a figyelmemet a fenti hír. Íme a részletek:

Bob Marley családja egy alapítványt hozott létre, a 1Love.org-ot. A társadalmi szervezet abban segít az embereknek, hogy valamit visszaadjanak és részt vegyenek Marley missziójában, hogy a világ egy békés, tiszta és reményteli hely legyen a jövőben. A 1Love.org és a Marley család nemrég 100,000 dollárt (közel 20 millió forintot) adományozott a Charity:Water társadalmi szervezetnek, ami a fejlődő országokba juttat el tiszta és biztonságos ivóvizet.

Rita, Ziggy és Rohan Marley a család más tagjaival együtt fejlesztette az alapot adományokon és a családi üzleten, a The House of Marley and Marley’s Mellow Mood 100% természetes italokon keresztül.
A reggae ikon, Rita Marley, a következőt nyilatkozta az adományozásról: “Olyan hálásak vagyunk, hogy ennyi rajongó, barát és partner támogatta, hogy etiópiai testvéreink ezrei számára is elérhetővé váljon a tiszta ivóvíz. A szükség nagy, és az idő kevés. Az  1Love.org egy online otthont kínál azoknak, akik osztják családunk értékeit és élethosszig tartó elköteleződését egy jobb globális közösségért, amiért mindannyiunknak felelősséget kell vállalnunk.”

Charity:Water több mint 1,400 projektnek segít Etiópiában és többszázezernek a világban. A projektek non-profit segítséget nyújtanak Etiópiában, köztük tiszta, biztonságos ivóvíz ellátását több mint 1300 faluban, 12 kórházban és 108 iskolában.

Bob Marley-nak volt egy álma, hogy egy békés világban éljen, és azt várta el másoktól, hogy tegyenek valami apró cselekedetet minden nap, ami a szeretetről és kedvességről szól. Ez az álom kezd megvalósulni a Marley család 1Love.org szervezetén és csatlakozóin keresztül, hogy a változás elinduljon a mindennapokban. Az apró cselekedetek nagy változást hozhatnak.

Az öt év alatti gyerekek körében bekövetkező heti 30,000 haláleset 90%-át a nem biztonságos víz és a higiéniai körülmények okozzák. Ezek java megelőzhető” olvasható a Charity:Water honlapján, ami az ENSZ statisztikai adatait idézi.

Javaslom, látogassátok meg a két szervezet honlapját. És közben persze, hallgassatok egy kis reggae-t :)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment