Ajánló

Visszatekintés: FN4

szk_fn4

Ha „átlapozom” a fejlövést, akkor furcsa változásokat konstatálok az első Fenntarthatósági Naptól a legutóbbiig az azt emlegető postok terén. Míg az első alkalommal 5 bejegyzésben emlegettem, a második alkalmat 6-szor, a harmadikat pedig 7-szer, addig a legutóbbi rendezvényt egyelőre egy írásban sikerült megemlítenem. Ezen most feltétlenül változtatok – kapásból kettő lesz ;)
OK, ez itt nem az önostorozás helye, úgyhogy rögvest meg is kerestem az okokat erre a tendenciára. Mindenek előtt egyre kevesebbet írok a fejlövésre. Emellett egyre látogatottabb a fenntarthatósági nap weboldala és facebook oldala is, melyeket elsősorban szintén én írok, és a negyedik év elteltével azzal a feltételezéssel élek, hogy mindenki, aki látogatja ezt a blogot, figyeli a Fenntarthatósági Nap oldalát is. Ugye?
Ezek alapján, meg mert az idő valahogy sosem lesz több, ellenben különböző feladatokat gerjeszt magának az ember, melyek szintén nem csökkennek, most drasztikusan visszaestek az itteni beszámolók. Amit pedig most erre a blogra szánok, egy kicsit talán személyesebb tapasztalat megosztása.

Lássunk egy kis statisztikát:

  • 1700 fő regisztrált be helyszínen, de összességében 3000 körüli létszámot saccolnak a Millenáris munkatársai – ezzel elmondható, hogy ahogy eddig évről évre, úgy idén is sikerült dupláznunk a létszámot
  • a megkérdezettek 4-es átlag fölöttire értékelték mind a pályázatokat, mind pedig a kiállítást, beszélgetéseket, afterparty-t és összességében a rendezvényt – 3000 ember tetszését átlag jóra elnyerni, szerintem nem rossz eredmény, azaz jó.

Milyen volt?

Erről készült egy 8 perces beszámoló film, ami nagyjából visszaadja a feelinget:

Ezen felül még a képgyűjteményünket is megnézhetitek a flickr-on.

És milyen volt személyesen?

Amit a legnehezebben viselek egy ilyen rendezvényben, hogy főszervezőként nem látok belőle szinte semmit. Nagyon jó arcok érkeztek idén is beszélgetni, kiállítani, zsűrizni, koncertezni, segíteni és nézelődni, de senkire sem tudtam 2 percnél több figyelmet szentelni, amit rajtam kívül mindenki megértően konstatált.

Akik viszont ott voltak, és akik utólag értékelték, mind azt mondták, hogy eddig ez volt legjobb rendezvény. És minthogy ez a nap nem rólam, hanem a résztvevőkről szól, amíg ekkora érdeklődés övezi, és ilyen pozitív visszajelzések érkeznek, addig mindig úgy fogom érezni, hogy van értelme, és minden évben megpróbálom felülmúlni az előzőt.
Tehát lesz FN5 is, és előre láthatólag 2012. szeptember 29-én. Addig pedig – engedve a külső nyomásnak – még egy újdonságot bevezetünk, ami nem más, mint a Fenntarthatósági Nap Klub. Ezt most november 17-én alapítjuk meg, közvetlenül a Climate Reality előadás után, és az FN5-ig minden hónapban elmegyünk együtt „kocsmázni”, és különféle témákról beszélgetni, stb. Egy szó, mint száz, fenntarthatóan fejlődik a fenntarthatósági nap!

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment