Ember

Boldog Karácsonyt!

Szerző szomkat

Két olyan történetet találtam, ami illik a Karácsonyhoz. Én ezekkel kívánok Nektek boldog ünnepeket, mert az ilyenek hitetik el velem is, hogy még nincs minden veszve.

Az egyikre a Kreatívon bukkantam, ami arról szól, hogy Casey Neistat filmrendező jótékonykodásra fordította a Walter Mitty titkos élete reklámbüdzséjét.  Ebben az akciójában közreműködött az Ogilvy ügynökség és a megbízó 20th Century Fox stúdió is. A 25,000 dolláros (közel 5,5 millió Ft) keretösszegből segélycsomagokat vásároltak majd osztottak a tájfun sújtotta Fülöp-szigeteken.
A Fox első körben egy olyan reklámot kért, amelynek üzenete: „Egy álmot üldözni”. Neistathoz pár nappal a tájfun után futott be az Ogilvy felkérése, melyre válaszul vetette fel, hogy adományozzák a károsultaknak a teljes összeget – és elkezdte a saját álmát üldözni. A történetet egy Youtube videón mutatja be „Te mit tennél 25 ezer dollárral?” címmel, amit mostanra több mint 1 millióan láttak. Betűk helyett pedig íme a film.

A másik nem is egy történet, csak egy kellemes meglepetés. A következő applikáció anélkül készült, hogy a Telekom fenntarthatósági csapata tudott volna róla. És ez így talán még jobb is. Mondhatnánk, hogy mi ezt kaptuk ajándékba.
Ha tehát az utolsó pillanatban még mindig nincs ötleted, nem vettél semmit, ne sajnáld! Nem erről kellene szóljon a Karácsony, nem a pénzről és nem a csomagolásról. Adj nyugodtan egy fricskát a fogyasztói társadalom orrára, használd az appot (vagy még azt se), és adj élményt, együtt töltött időt ajándékba azoknak, akik fontosak Neked!

Adj időt ajándékba!

Boldog Karácsonyt!

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment