Gazdaság

Paks2 – ajánlott irodalom

Szerző szomkat

Sok mindent nem értek ebben az országban. Sok minden dühít. És napról napra próbálom elfogadni, hogy a dolgok nem mennek olyan egyszerűen, gyorsan, hatékonyan, etikusan, értelmesen, ahogy azt én szeretném. Mindeközben egy „multi”-ban küzdök azért, hogy legalább a cég mutassa meg lehet jól, lehet jóért. Az ellenérvek pedig – mert mint a vállalkozások többsége, ez is profitorientált – mindig az országról, piacról (társadalom), politikáról szólnak… Érvelünk és ellenérvelünk – napi harc, mert nem látják, hogy a jelen környezetben, a jelen helyzetben ennek bármi értelme lenne. De kitartóan dolgozom azon (meg még pár bajtársam), hogy hősöket faragjak magunkból, és mindannyiunkat a jövővel, az EU-val, a kapitalizmus 2.0-val kecsegtetem.
Meg önkénteskedek. Elmegyek egyetemekre megmondani a tutit, Green-Go rövidfilm fesztiválra, Green meetupra, csillogó szemű fiataloknak próbálok még több lelkesedést adni, és elvállalom, hogy leszek felügyelőbizottsági tag az Energiaklubban… csak történjen már valami!
Napról napra boot-olom magamban a hitet, hogy muskátli virágos kis hazánk is felébred egyszer. Hiszen éjszakánként olvasom a külföldi híreket, hogy mi történik a nagyvilágban, ami majd egyszer nálunk is biztos beköszönt…

Hát, tegnap aztán beköszöntött! Nem tudom. Nem értem. És nem akarom elhinni. Helyettem is megírták páran elég korrekten. Ezek kerülnek fellistázásra. Olvassátok, mert van mit!

A folyamatos megjelenő hírek pedig a facebookon a Paksi paktum oldalon pörögnek…

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment