Föld

Ember az oroszlánok között

Szerző szomkat

Ez egy „csakazértis” post, mert ami ma történt, azzal sem emberileg, sem szellemiségében, sem pedig szakmailag nem tudok semmilyen szinten egyetérteni. Ezt a hírt, ezt a filmet viszont már napok óta szeretném megosztani, mert annyira gyönyörű. És igen, legyen 2014 első bejegyzése pozitív!

Kevin Richardson dél-afrikai zoológus, aki az afrikai szavannák állatait kutatja évek óta.  Kevinnek sikerült egy nagyon inspiráló és szívet melengető kapcsolatot kiépítenie az évtizedek alatt Dél-Afrika szavannáinak állataival. Felszerelve a terepjáróját GoPro kamerákkal, elvitte a stábot, megmutatni nekik ezeket a vadakat, természetesen nem hagyva, hogy kiszálljanak a gépjárműből.

Hallod, ahogy hívja az állatokat, és meglepő módon azok nem felzabálják, hanem a fantasztikus módon átölelik barátjukat. Kevin pedig talán képes lesz arra ezzel az egyedülálló kapcsolatával, hogy felhívja az emberek figyelmét Afrika állatvilágának problémáira, hiszen még mindig rengetegen úgy tekintenek a kontinensre, mint egy játszótér, ahol csapatos vadászattal szórakoztatják magukat, és veszélyeztetik egyre inkább a fajokat. Történik mindez olyan szinten, hogy Kevin szerint, ha ez így folytatódik, 20 éven belül nem látunk több oroszlánt.

A zoológus reményei szerint az állatokkal való interakciós képességével elérheti, hogy átlendüljünk a félelemből eredő erőszakon, és megváltoztathatja bennünk a róluk alkotott képet. Az „ölni vagy meghalni” mentalitás helyett ezek a nagymacskák sokkal játékosabbak, mint őseik.

[forrás: Earth Porm]

A szerzőről

szomkat

2 hozzászólás

  • „A zoológus reményei szerint az állatokkal való interakciós képességével elérheti, hogy átlendüljünk a félelemből eredő erőszakon, és megváltoztathatja bennünk a róluk alkotott képet. Az „ölni vagy meghalni” mentalitás helyett ezek a nagymacskák sokkal játékosabbak, mint őseik.”

    A vadon élő állatokat nem az erőszak vezérli!!! Táplálkozni akarnak. Pont. Ennyi.

  • Még egyszer: A vadon élő állatokat nem az erőszak vezérli!!! Táplálkozni akarnak. Pont. Ennyi.
    Minden faj a saját faját próbálja próbálja fenntartani. Persze, hogy szeretik egymást.
    De mi köze ennek az embernek?

Leave a Comment