Ajánló

Nézd meg! DiCaprio: Before the Flood

Szerző szomkat

before-the-flood-1020x610
Leonardo DiCaprio már évek óta a klímaváltozást vette szárnyai alá, mint felelős celeb, aki kiaknázva ismertségét, mások szemét is megpróbálja felnyitni a problémákra. Most egy újabb lépéssel előrébb haladva egy dokumentumfilmhez járult hozzá ugyenebben a témában. Before the Flood (nem hivatalos magyar fordítása: Az áradás előtt) a héten ingyen elérhető a YouTube-on. Ha érdekel, akkor november 6-ig tudod megnézni ingyenesen kis felbontásban, majd később esetleg elcsípheted mozikban (Magyarországon kétlem) és a National Geographic csatornáján.

A film DiCaprio földkörüli utazását követi, amint a globális felmelegedésre gyakorolt emberi hatásokat fedi fel. Természetesen az utazás okozta szén-dioxid kibocsátást a színész karbonsemlegesítéssel kompenzálta.
Útja során különböző embereket interjúvol meg, mint Barack Obama, Ferenc Pápa, John Kerry és Elon Musk. A film DiCaprio és Fisher Stevens együttműködésében készült. Fisher nem más, mint a The Cove (Az Öböl) című, japán delfinmészárlást felfedő dokumentumfilm rendezője.

 

A szerzőről

szomkat

1 Comment

Leave a Comment