Élet-módi

A Planet Fanatics home office-os kutyái

Szerző Vida Melinda

Mi így dolgozunk a karantén idején, otthonról. #maradjotthon – a home office 9. napja.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Planet Fanatics’ Network csapata kivétel nélkül önkéntes karanténba vonult március 16-án, és azóta is minden nap otthonról dolgozunk, napi videókonferenciákon egyeztetünk, áramlanak az e-mailek, teams üzenetek. A digitális megoldásoknak hála hatékonyan tudjuk tölteni a karantén napjait, négylábú társaink pedig elviselhetőbbé teszik a bezártságot. De hogyan is segítik a hatékony munkát a kutyák?

Rendszer a rendszertelenségben

A csapat 3/4-e kutyás, összesen 6 eb boldogít minket, 5 közülük befogadott vagy menhelyről örökbefogadott. Akár kertes házban élünk, akár a 8. emeleten egy panelban, kutyásként tudjuk, hogy reggel kelni kell. Nincs olyan, hogy a home office miatt az első videókonferenciáig pizsamában, fésületlenül üldögélünk az ágyban a laptoppal az ölünkben. A lakótelepi Zazie esetén például jó esetben pár órája, rosszabb esetben hajnalok hajnalán már ébredtünk és túlvagyunk egy másfél órás sétán. Ugyanez van este is. Ahogy a reggeli séta meghatározó a napi rutinban, úgy az esti is keretet ad a napnak, segít abban, hogy végre kiszálljunk a gép elől, lezárjuk a munkaidőt.
A work-life balance megtartása sokaknak problémát jelent ebben az időszakban, hiszen gép előtt van az ember reggeltől estig, így nagyon könnyű belecsúszni abba a helyzetbe, hogy este 22.00 után még a kollégáknak küldjük a leveleket. A kutyasétáltatóknak az időkeret adott, így kénytelenek beosztani a munkára fordított időt, priorizálni a feladatok között.

Feltöltődés pár perc alatt

Az irodai munkát gyakran megszakítják kávészünetek, apróbb folyosói találkozások, beszélgetések, amik segítenek töltődni, kicsit kizökkentenek a mókuskerékből. Ha viszont az ember a négy fal közé van bezárva, karnyújtásnyira a vizespalacktól és a nasis doboztól, nem sok oka van arra, hogy szüneteket tartson. Erről is gondoskodik egy kutya, hiszen ha el is vonul pihenni egy-két órára, rendszeresen megjelenik a székünk mellett, felkéretszkedik, követeli a simit és a pár perc figyelmet, amikor a kezünk lekerül a klaviatúráról. Ilyenkor előkerül a labda, a megcsócsált plüss, és
megkezdődik az önfeledt játék, hiszen a legkomolyabb nyakkendős üzletember is újra gyermek lesz pár percre, ha a kis kedvence körülötte rohangál.

Nem hiába érvelnek a kutyás munkahelyek azzal, hogy így kevésbé stresszesek a kollégák, hiszen valóban pár perc alatt képes lenyugtatni bárkit egy szeretetgombóc. Azonban egy ilyen időszakban, amikor, főként az egyedülállók, heteket töltenek az emberektől elzárva, nagyon fontos az is, hogy a kutya társ. Bár nem válaszol, ha kérdezed, és szerencsés esetben vissza sem beszél :), mégis egy élőlény, aki körülötted járkál, szaglászik, vakkant, odabújik, átölel, és akit te is átölelhetsz, akivel „megvitathatod” a nap történéseit, vagy aki őriz főzés közben.

Most pedig ismerd meg Te is Cino-t, Gerry-t, James-t, Sissy-t, Sunny-t és Zazie-t. Ők őriznek minket munka közben a home office idején és reméljük neked is sikerült velük mosolyt csalni az arcodra.

Cino és Sissy

Gerry

James és Sunny

Zazie

Pacsi és ha tudsz, te is #maradjotthon

A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment