Ajánló

Te mit vállalsz a holnapért?

Szerző Vida Melinda

2020. március 28-án 14. alkalommal borul sötétségbe egy órára a bolygó. Csatlakozz te is! #földórája

2007-ben Sydney-ben indult a WWF és partnerei közreműködésével a mára már globális környezetvédelmi mozgalommá vált Föld órája. Minden év március utolsó szombatján, több mint 180 ország és több millió ember áll az ügy mellé, hogy a fények kioltásával felhívják a figyelmet az éghajlatváltozásra, a klímavédelem, valamint a biológiai sokféleség fontosságára.

Ahogy minden évben, úgy idén is lesz Föld Órája! A világ legnagyobb önkéntes akciója keretében március 28-án, szombaton 20.30-21.30 között borul majd sötétségbe a bolygónk. De a WWF-nek idén van egy, az akció napján túlnyúló üzenete is. Az idei kampány részeként arra kérnek bennünket, hogy egy – vagy akár több – vállalással álljunk ki a természet és a fenntarthatóság mellett.

Csatlakozz és tégy vállalást Te is a holnapért!

Nincs más dolgod, mint megfogalmazni, hogy mit fogsz másképp tenni az életedben március 28-tól, amivel támogatod a természet védelmét és a fenntarthatósági értékeket. Tudjuk, hogy a koronavírus járvány miatt sokaknak teljesen átalakult az élete. Sok helyen olvashatjuk, hogy a járvány hatására a környezetünk fellélegzett, de korántsem vagyunk kint a gödörből. További egyéni, csoportos, akár tömeges vállalások kellenek ahhoz, hogy valódi hatást tudjunk elérni a klímavédelem terén. Akár olyan dolgokkal, amiket a mostani időszakban tanultunk.

Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy ezeket a vállalásokat úgy tegyük, hogy ha majd újra visszatér az élet a normál kerékvágásba, továbbra is megtarthassuk őket.

Te min változtatnál a mindennapjaidban?

Csatlakozz a Föld órája közösségéhez és nyilvános posztként oszd meg a vállalásod Facebook vagy Instagram oldaladon a #földórája2020, #earthhour2020 és #másképpfogom hashtagekkel. A vállalásod lehet egy egyszerű, szöveges poszt, de lehetsz kreatív is: szavalhatsz verset, vehetsz fel egy videót vagy megoszthatod színes sztoriként is a közösségi oldaladon, hogy te hogyan veszed ki a részed abból, hogy megóvjuk a természetet – és vele együtt saját magunkat is.

És ne felejtsd el lekapcsolni a villanyt március 28-án 20.30-tól 1 órára!
#földórája2020 #earthhour2020 #másképpfogom


A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment