Ajánló

Tudtuk, hogy jön, csak azt nem, hogy mikor és honnan

Szerző admin

Évek óta várható volt, hogy jön egy nagy, a világon végigsöprő járvány. Tudományos egyetértés van arról, hogy a klímaváltozás és a globalizáció hatásaként egyre inkább és egyre gyorsabban terjedhetnek ezek a betegségek, és az emberiség természet elhódító hatásaként olyan vírusokkal vagy baktériumokkal találkozhatunk, amikkel korábban sosem.

Számos kutató figyelmeztet arra, hogy a kórokozók feltérképezése rendkívül fontos, azért, hogy egyáltalán megismerjük, hogy mivel találkozhatunk a jövőben és felkészülhessünk a terjedésük megállítására.

Két olyan videót szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, amiben ezeket a témákat is tárgyalják.

Az első a 4. Hősök Tere Karantén Szalon, ahol Ürge-Vorsatz Diana előadása előtt Balkányi László beszélt a mostani betegségekről. (Természetesen Diana előadását is ajánljuk végignézni.)
A másik pedig a legutóbbi Fenntarthatósági Napon készült, ahol a társadalmi szekcióban Dr. Páldy Anna beszélt a klímaváltozás egészségünkre gyakorolt hatásairól, és arról, hogy a melegedés hatására milyen betegségek jelenhetnek meg nálunk.

Van még egy forrás amire fel kell készülnünk, a jelenlegi permafroszt, azaz az örökfagy térsége. Jelenleg nincs arról tudomásunk, hogy milyen ősi vírusok és baktériumok találhatók a fagyott talajban, és azok milyen egészségügyi veszélyt rejthetnek, illetve a klímaváltozás hatásaként történő felmelegedés következtében mikor szabadulhatnak ki.
Szerencsére ezek eddig nem okoztak járványokat, és hogy ez így is maradjon, meg kell akadályozni a permafroszt olvadását, azaz a klímaváltozást.


A szerzőről

admin

Leave a Comment