Ajánló

FN13 | Válság és új lehetőségek a gazdaságban

Szerző Vida Melinda

Pénteken 13.00 órakor ismét élőben jelentkezünk a Fenntarthatósági Nap YouTube csatornáján, ahol ezúttal a gazdasági kérdések kerülnek terítékre.

A 13. Fenntarthatósági Nap október 30-i szekcióbeszélgetésén a gazdasággal kapcsolatos kérdések kerülnek napirendre, lentebb olvashatók a vitaindító kérdések.

Pech és mázli a gazdaságban:

  • Beütött a krach: várt vagy váratlan volt a gazdasági válság? A vírus csak pont az i-re?
  • Nem jön a GDP növekedés. Ettől mennyire kell megrettennünk? És meddig rettegjünk?
  • Hogy vizsgáztak a cégek és a vállalatvezetők ebben az időszakban?
    És hogy vészelték át a startupok az első hullámot?
  • Kik a válság nyertesei és vesztesei?
  • Mi lesz az új norma az üzleti világban és a vállalatokban?
  • EU Zöld Megállapodás, stakeholder kapitalizmus, ESG-k… új bűvszavak, vagy valóban megmozdulnak a gazdasági szereplők, hogy jobb legyen a világ?

A gazdasági kérdéseket megvitató szekció résztvevői olyan szakértők, mint Küllői Péter, Lénárt Viktor és Simó György, akiket alább röviden be is mutatunk.

Küllői Péter, miután sikeres befektetési bankár volt Budapesten, aztán Londonban, 2000-ben, negyven évesen visszavonult és elsősorban a civil szférában aktív Magyarországon, Angliában és az USA-ban. Őt a 13. Fenntarthatósági Nap online gazdasági szekciójában a járvány és a gazdasági válság kapcsolatáról és jövőjéről, a gazdasági átalakulás lehetséges irányairól, a stakeholder kapitalizmusról és a jövőbeni üzleti pechekről és mázlikról kérdezik.

Lénárt Viktor, a Grow Csoport elnöke, managing partnere, aki a vállalatcsoport fejeként a technológiai innovációkra és a jövő vezetőfejlesztési megoldásaira fókuszál, executive tanácsadóként pedig vezetők, illetve vezetői csapatok együttműködését és hatékonyságát erősíti. Az FN13 gazdasági szekciójában arról faggatják, hogy hogyan hatott a járvány a vállalati csapatokra, milyen, az ismerteken túli nehézségekkel kellett megküzdenie a vezetőknek, és milyenné kell váljon egy vállalat és annak vezetője, szervezetei, ha a jövőállóvá akarnak válni.

Simó György, az induló vállalkozások és ötletek korai finanszírozásával foglalkozó Day One Capital ügyvezető partnere, valamint a 3D nyomtatással foglalkozó Freedee Printing alapítója. Tőle majd azt kérdezik a 13. Fenntarthatósági Napon, hogyan hatott a járvány a startupokra, mennyire viselte meg őket, vagy adott éppen új lendületet, ötleteket.

Mi a jövő befektetése, lehet-e már látni, hogy kik lesznek a győztesek és a vesztesek, ha egyszer levonul a válság?

A beszélgetést ezúttal is Szomolányi Katalin, a Planet Fanatics’ Network alapítója, a Fenntarthatósági Napok főszervezője vezeti. Ő korábban az ETNO keretében menedzselt európai klímavédelmi projektet a WWF-fel közösen, itthon pedig négy évig volt szerkesztő-műsorvezetője a radiocafé 98.6 holnapután – földközpontú magazinjának, Magyarország első fenntartható fejlődésről szóló rádióműsorának.

Nézd élőben pénteken 13.00 órától. Tarts velünk, kérdezz, kommentelj!

A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment