Megélés

„Jelentős eredményeket szeretnék elérni a fenntarthatóság területén.”

Szerző Vida Melinda

Ismerd meg a Planet Fanatics’ Network csapatának legújabb tagját, Szilágyi Juditot, aki gyakornokként csatlakozott hozzánk.

Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban?

Orvos, patológus és FBI ügynök.

Mi volt az a meghatározó élmény, ami ahhoz vezetett, hogy fenntarthatóság lett a hivatásod?

A vidéki élet után bekerülni egy nagyvárosba rádöbbentett, hogy mennyi szemetelés és felesleges szennyezés övezi a mindennapokat. Egy kisebb városban ez kevésbé feltűnő, és kisebb méreteket is ölt, ezért volt ennyire szembetűnő számomra, és úgy éreztem, emberként és emberiségként is változtatnunk kell.

Mióta foglalkozol a témával?

A vendéglátóipar részeként naponta találkoztam számos aspektusával, próbáltuk a lehető legkisebbre csökkenteni a kibocsátásunkat és minél fenntarthatóbb megoldásokkal piacra lépni. Az egyetemen is volt egy fenntarthatósággal kapcsolatos órám, ahol rengeteget tudtam meg a különböző cégek hozzáállásáról a témához, és ekkor döntöttem el, hogy ilyen területen szeretnék elhelyezkedni.

Mit tartasz a legnagyobb szakmai sikerednek?

Az ügyfelekkel való kommunikáció elsajátítását. A mindennapi élet és a munkám során is szükség van a kapcsolatokra, és úgy érzem, az évek során sikerült elsajátítanom egy erős alapot ehhez.

Mi a következő szakmai célkitűzésed?

Jelentős eredményeket elérni a fenntarthatóság területén, és írni egy TDK-t ebben a témakörben.

Magánemberként mit teszel a fenntarthatóságért?

A lehető legkisebbre próbálom csökkenteni az általam kibocsátott szemetet, emellett próbálok hazai kereskedőktől vásárolni. Ahova tehetem, gyalog vagy biciklivel megyek. Szeretnék a közeljövőben elkezdeni csomagolásmentesen vásárolni.

Mire vagy legbüszkébb az életedben?

Arra, hogy eljutottam idáig, és most a Planet Fanatics csapatával együtt hozhatunk változást, és remélhetőleg egyre több ember fog tudatosan fenntarthatóbb megoldásokat választani a mindennapok során.

Mi az a három dolog, amit a barátaid mondanának rólad?

Csapatjátékos, precíz, ambíciókkal teli.

Melyik a 3 legrosszabb tulajdonságod?

Makacs vagyok, nem szeretek segítséget kérni és az időbeosztással vannak kisebb-nagyobb gondjaim.

Mi az, ami igazán kikapcsol?

Időt tölteni a természetben egy könyvvel a kezemben.



A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment