Megélés

„Bennem a remény, hogy egy nap képesek leszünk egy fenntartható világban élni” – búcsúzik tőlünk Máté

Szerző Vida Melinda

Másfél évi gyakornokság után, fél éves Erasmus előtt állva, búcsúzik a csapatunktól Máté. Örülünk, hogy velünk voltál és egy kicsit Te is „planetfanatikussá” váltál. Jó utat és sok sikert!

Melyik volt a kedvenc projekted?

A kedvenc projektemnek végül a GEO magazinba írt cikkeket tudnám mondani. Habár az elején kellett még idő, hogy belerázódjak, mégis ez volt az a feladat, ami végig kísért a közel 2 év alatt, és szerettem csinálni. Bár a kedvenc feladataim továbbra is az adatbáziskezelés és a trendkutatások voltak.

Mit tanultál?

Csapatban dolgozni, adatbázist kezelni, cikket írni, időt menedzselni, partnerekkel kommunikálni, trendet kutatni és még nagyon sok mást. Rengeteg mindenbe belekóstolhattam az itt töltött időm alatt és szélesítettem látókörömet is.

Miben változott az életed?

Megtanultam másként tekinteni egy-egy folyamatra és eseményre. Sokkal kritikusabb lettem a fenntarthatósággal kapcsolatos témákban és eredményekben, de még így is megmaradt bennem a remény, hogy egy nap képesek leszünk egy fenntartható világban élni.

Mit viszel magaddal?

Leginkább egy szemléletet és rengeteg tapasztalatot valamint élményt, amit a csapattal közösen élhettem át!

Hova tovább?

Habár továbbra is elkötelezett vagyok a fenntarthatóság mellett, elsősorban az egyetemi élet és a hallgatói szervezetek világában fogok tevékenykedni. Emellett a következő szemesztert Spanyolországban fogom tölteni az ERASMUS+ programon keresztül, így magamra szedek egy kis mediterrán virtust is…

[Máté bemutatkozó interjúja itt olvasható.]


A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment