Inno/Tech

Elektromos Lotus az USÁ-nak

APX„Az amerikai ZAP számára fejlesztették ki a britek a nagy terep-kombi elektromos változatát.

Az egykori tanulmányautó V6-os benzinmotorját négy kerékagy-motorra cserélték, amelyek a környezetkímélő járműveket forgalmazó ZAP közleménye szerint együttesen 644 lóerő leadására képesek, így a ZAP-X névre keresztelt autó elvben akár 250 km/h feletti sebességgel is száguldhat. Ez már önmagában is eléggé elképesztő adat, de ami még megdöbbentőbb, azt ígérik, hogy az 560 kilométeres hatótávolságot biztosító akkumulátorcsomagot akár 10 perc alatt teljesen fel lehet tölteni.

Gyanítjuk, hogy ez az adat inkább a ZAP vezetőinek vágyait tükrözi, mint a valóságot, hiszen eddig egyetlen olyan villanyautóval sem találkoztunk, amelynek az akkumulátorait néhány óránál rövidebb idő alatt fel lehetett volna tölteni. Nem kizárt persze, hogy hatalmas műszaki áttörésnek lehetünk a tanúi, de nehéz elképzelni, hogy ha a lehetőség adott volt, a nagyobb autógyártók hatalmas szakembergárdája miért nem mutatott be eddig egyetlen hasonló csodajárművet sem, legalább tanulmányautóként.
A ZAP-X mindenesetre néhány napon belül látható lesz, az amerikai autókereskedők szombaton kezdődő éves gyűlésén rántják le róla a leplet.” (Forrás: Totalcar)

belső

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

  • Az autó tényleg szép, olyan „jövőautónak” tűnik. Legalábbis a formáját tekintve. Kíváncsi leszek milyen áron fogják piacra dobni és arra is, hogy mekkora kereslet lesz rá.

  • Nagggggyon szép! Nekem nagyon bejön. De már megint egy autó, amit az USÁ-nak gyártanak, és több véleményt olvastam, ami nem hiszi ezt a teljesítményt a kis hibridtől… én szurkolok neki. És remélem, hogy hamarosan én is vehetek / kapok :) egy ilyet.

  • Az USA-nak gyártanak csak? Nemhiszem. Előbb utóbb az európai piacra is el fog jutni. Ha annyira tetszik, akkor a cél megvan, most már csak tenni kell érte, hogy a Tied legyen majd egyszer. :) Bár, mire ez ideér, addig szerintem már sok másfajta hibrid autó is lesz, és akkor már el lehet kezdeni gondolkodni, hogy vajon mi alapján döntsünk. Ár, forma, teljesítmény, környezeti okok. Meglátjuk.

  • Igen. Félek, hogy mire ez ideér, addigra a Porshe 911-nek is meglesz a hibrid változata. És akkor ugye változik a cél… ;) de addig is bizakodom.

  • én éppen most töröm a fejem egy prius megvételén. érdemes? összevissza írnak róla.

  • ez attól függ, hogy mennyi pénzed van. én tavaly év elején álltam el a vételtől, mert sajna nem megy ennyire jól :( van egy összehasonlító táblázatom pár autóra (köztük a prius). megpróbálom este feltenni ide, hátha segít.

  • Figyu, Dávid! Nem tudom mennyi időre tervezed az autót, de a honda civic, a mi becsléseink szerint (alapulvéve egy átlag éves autó-használatot) 4 év alatt megtérül az átlag atuókhoz képest. Úgy, hogy a CO2 megtakarítás kicsit kevesebb mint a Toyota Priusé, viszont annak a megtérülési ideje a mi számításaink szerin 11 év. Az elemzéshez azt is nézd, hogy a Peugeot 307 és a VW Passat voltak az összehasonlítási alapok. Szóval a táblát ld. itt.

Leave a Comment