Inno/Tech

Elektromos és alternatív üzemanyagú autók az Oscar-díj átadáson

oscar.jpeg

A klímavédelem reflektorfénybe kerülése érdekében néhányan a világ legnagyobb sztárjai közül úgy döntöttek, hogy „zöld” autókkal érkeznek a díjátadó ünnepségre. A csillogó-villogó limók helyett, ők környezetbarát hibrid, vagy elektromos sportautókkal, stb. hajtanak be.

Az idei vállalkozó kedvű sztárok közül néhány: Leonardo DiCaprio, Penelope Cruz, Forest Whittaker, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Ryan Gosling, Gwyneth Paltrow, Al and Tipper Gore, Melissa Etheridge, Davis Guggenheim and Elisabeth Shue, Larry és Laurie David, Lawrence Bender, Scott Z. Burns, Lesley Chilcott.

Penelope Cruz„A globális felmelegedés mindannyiunkat fenyeget” – mondta az Oscar jelölésen Penelope Cruz. „Szerencsére vannak egyszerű dolgok, amiket mind megtehetünk, úgy mint a zöldebb autók vezetése, vagy az energiatakarékos égőkre váltás, amelyek drámaian csökkenthetik az energiafelhasználást, és a globális felmelegedéshez vezető szennyezést.”

„A gépjárművek és az építőipar a két legnagyobb tényező a globális felmelegedés szennyezői közt.” – mondta Matt Petersen, a Global Green USA elnöke. „Azzal, hogy közismert személyek ‘zöld autókkal’ érkeznek a hagyományos üzemanyagú limuzinok helyett, segítenek a globális felmelegedésre vonatkozó okos megoldásokat, minthogy mit vezetünk, hogyan élünk, reflektorfénybe helyezni.”

Tesla Roadster

Az elmúlt öt évben a Global Green a Vörös Szőnyeg / Zöld Autók kampányával hangsúlyozza a globális felmelegedésre vonatkozó megoldásokat.

(Forrás: Global Green)

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

Leave a Comment